ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΥΑ Σερρών – Χαλκιόπουλος: «Είμαστε περήφανοι για το νέο διυλιστήριο νερού»

Νέο σύγχρονο διυλιστήριο νερού κατασκευάζεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Σερρών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι προϋπολογισμού άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το διυλιστήριο που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα ολοκληρωθεί η παράδοση του έργου σε περίπου 2 μήνες, θα συνδεθεί με τον καινούργιο αγωγό που επίσης κατασκευάζεται στην περιοχή και θα υδροδοτήσει μεγάλο μέρος της πόλης των Σερρών.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιόπουλος, είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο νερού από τα λίγα στη χώρα, που θα επιλύσει πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται μέχρι τώρα.

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε και υλοποιήσαμε αυτό το έργο, εν μέσω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης εντός χρονοδιαγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και συμπλήρωσε πως, «μεταξύ των άλλων θα επιτευχθεί και περιορισμός του ενεργειακού κόστους, καθώς δεν θα χρειάζονται 5 με 6 γεωτρήσεις, αλλά θα προστατευθεί και ο υδροφόρος ορίζοντας με την εξοικονόμηση νερού, μιας και η υδροληψία θα γίνεται από τα νερά που έρχονται από τις πηγές του Αγίου Ιωάννη, από το ειδικό σημείο συλλογής νερού που δημιουργήσαμε στη λίμνη».

«Είναι ένα μεγάλο έργο πνοής για το δήμο Σερρών, που θα το χαίρονται οι κάτοικοι για τα πολλά επόμενα χρόνια» κατέληξε ο κ. Χαλκιόπουλος.