Uncategorized

Νοσοκομειακοί γιατροί Σερρών: «Στον “αέρα” 1123 χειρουργεία»

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Σερρών, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα, να βρίσκονται στον αέρα 1123 προγραμματισμένα χειρουργεία (617 Γενικής Χειρουργικής, 337 Ορθοπεδικά, 103 Γυναικολογικά, 31 ΩΡΛ, 25 Ουρολογικά και 10 Οδοντιατρικά για ΑμΕΑ), όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Σερρών. Και καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου Σερρών την τετάρτη 24/6.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από τις 3 οργανικές θέσεις που κενώθηκαν μέσα στο 2019-2020 δεν προκηρύχθηκε ούτε μία, παρόλες τις διακηρύξεις της Κυβέρνησης για αναλογία 1 προς 1 (1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση). Και είναι τέτοια η ξεδιαντροπιά της Κυβέρνησης που τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το Μάιο του 2019 και πάγωσαν με τις εκλογές τις βάφτισε θέσεις που καλύπτουν τις αποχωρήσεις του 2019 και τις προκήρυξε το Μάρτιο του 2020.

Η δε ένδεια επιχειρημάτων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, στο να δικαιολογήσει την πολιτική που οδηγεί στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, είναι τέτοια που έφτασε στο σημείο να «κατηγορήσει» τον Πρόεδρο μας ΕΝΙΝΣ και αιρετό των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ότι ευθύνεται για την έλλειψη Αναισθησιολόγων αφού δεν πρόβαλε αντίσταση στο Διοικητικό Συμβούλιο όταν προκηρύχθηκαν οι Θέσεις το 2019, ώστε να προκηρυχθούν θέσεις Αναισθησιολόγων.

Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη που 23 ή 25 Ιουνίου (καθορίζεται αν θα έρθουν με απόσπαση άλλοι δύο Αναισθησιολόγοι από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να καλύψουν δύο εφημερίες) το Νοσοκομείο μένει και χωρίς εφημερεύοντα Αναισθησιολόγο, άρα χωρίς επείγοντα Χειρουργεία, χωρίς δυνατότητα για διασωλήνωση ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για να διατηρηθούν στη ζωή.
Ποιος κερδίζει από την αναβολή Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Σερρών;
Ο λαός του Νομού σίγουρα όχι, αφού για να βρει την υγειά του είτε θα πρέπει να μπει σε λίστες μακροχρόνιες των υπερφορτωμένων και υποστελεχωμένων τριτοβάθμιων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, είτε να πληρώσει και να τις πραγματοποιήσει στον ιδιωτικό τομέα.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ στην προηγούμενη θητεία της ήταν που πήρε τους οδηγούς και τα ασθενοφόρα των Νοσοκομείων και τα μετέφερε στο ΕΚΑΒ
Αλήθεια, ποιος έχει την ευθύνη για την καθυστερημένη διάγνωση ασθενών που μπορεί να οδηγήσει είτε σε ανεπανόρθωτες βλάβες για την Υγεία μας, είτε ακόμη και στο θάνατο, όταν εμποδίζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Σερρών;

Πόσο κοστολογεί η Κυβέρνηση την αναπηρία ή και την ίδια τη ζωή ασθενών μας Νομού 200.000 κατοίκων;

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να προκηρυχθούν σήμερα 3 θέσεις Αναισθησιολόγων

-Να προκηρυχθούν οι 11 Οργανικές θέσεις που κενώθηκαν το 2019 και 2020
-Να επαναπροκηρυχθούν οι 6 θέσεις των ΤΕΠ που κρίθηκαν άγονες
-Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις το σύνολο του Επικουρικού προσωπικού του Νοσοκομείου που δουλεύει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες

-Να προκηρυχθούν οι θέσεις των γιατρών που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν το 2020.
-Να προκηρύσσεται άμεσα η κάθε οργανική θέση που κενώνεται για οποιοδήποτε λόγο.
-Να γίνει άμεσα προγραμματισμός για προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου με προσωπικό μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Καλούμε κάθε πολίτη ξεχωριστά, κάθε σωματείο, κάθε σύλλογο σε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Σερρών την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 13:00 για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.»