ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βισαλτία – Βάνα Πλιάκου: «Να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και ευγενικοί»

Απάντηση στον αντιδήμαρχο Βισαλτίας κ.Βαδικόλια δίνει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βάνα Πλιάκου σχετικά με την προσέλευση συμβούλων, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απάντησή της: 

«Kύριοι της Δημοτικής Αρχής, σπεύσατε με ιδιαίτερο ζήλο να «περάσετε» στην αντεπίθεση και να σηκώσετε πολιτικά το θέμα της διαμαρτυρίας μας για την διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου διαδικτυακά. Εμείς, όμως, ούτε επιτεθήκαμε ,ούτε καταστρώσαμε σχέδιο στρατηγικό ενάντια σε υποτιθέμενους εχθρούς.

Με την αξιοπρέπεια που επιβάλλει η σύνταξη ενός δημοσίου εγγράφου αλλά και επικαλούμενοι την με αριθμό ΔΙΔΑΔ-Φ 69-202-οικ 2684-21-2-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού » οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και οι συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται …. μέσω φυσικής παρουσίας όσων συμμετεχόντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9. Οι συμμετέχοντες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο , σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη.

Προχωρήσαμε ,λοιπόν, στην έγγραφη διαμαρτυρία μας διεκδικώντας την δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. Μας καταλογίσατε τον όρο «πρόσχημα», όρος που αναιρείται με βάση τα παραπάνω. ΔΕΝ κρυφτήκαμε πίσω από κανένα πρόσχημα, απεναντίας, με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τις δια ζώσης Συνεδριάσεις του Δ.Σ. την στιγμή που εσείς την προσπερνάτε και την παραγκωνίζετε. Δεν ρωτάμε το γιατί .Ξέρουμε….

Λέτε ότι η εγκύκλιος δίνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την ευχέρεια να επιλέξει τον τρόπο συνεδρίασης. Κι αν ο Πρόεδρος για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος συνεχίζει να επιλέγει τον διαδικτυακό τρόπο, εμείς ως αιρετοί θα συνεχίσουμε να συνδεόμαστε διαδικτυακά;

Μιλάτε για τακτική ,επίσης, που προκαλεί καθυστερήσεις στο Δήμο. Κύριοι….για ποια τακτική; μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός καθώς και η έγκριση της 1ης τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, ενός ΤΠ που ήταν δική μας πρόταση κι όμως ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ και σ αυτό. Γιατί τότε ,την 24η Ιανουαρίου δεν δείξατε τον ίδιο ζήλο ,δεν δραστηριοποιηθήκατε και τότε να πείτε ότι έχετε ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ πράγμα που σας δίνει όπλα στη φαρέτρα σας να σηκώσετε τα μανίκια για δουλειά; εεεε;

Γιατί δεν είπατε μπράβο στην Αντιπολίτευση ,όχι ότι το είχαμε ανάγκη.. Γιατί κατά βάθος δεν σας άρεσε που πλέον δεν μπορούσατε να βάζετε ως πρόσχημα την Αντιπολίτευση για την απραξία σας και την κωλυσιεργία σας .Αυτά κύριοι…Σίγουρα απολαμβάνετε συνθήκες ευνοϊκές για σας και σύμφωνες με τον τρόπο που θέλατε να διοικήσετε, υποβάθμιση του ρόλου των Δ.Σ ,covid-19 κ.λπ.

Αλλά καλό είναι να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και … ευγενικοί γιατί «λαγός την φτέρην έσειε ,κακόν της κεφαλής του…! ».