ΣΕΡΡΕΣ

Δήμος Βισαλτίας – Βαδικόλιας: «Πολιτική αφέλεια ή στοχευμένη στρατηγική;»

«Την Δεύτερα 28/01/2022 ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου μας στην οποία οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τις κυρίες Πλιάκου και Ρακιτζή, τους κυρίους Τζιάγκαλο και Δουβίτσα και τους ανεξάρτητους δημοτικούς σύμβουλους κ.κ. Βαδαρλή και Σταυρίδη, να επιλέγουν να μην συμμετέχουν με πρόσχημα ότι οι συνεδριάσεις δεν γίνονται δια ζώσης με αποτέλεσμα την αναβολή του συμβουλίου λόγω μη απαρτίας.

Είναι μια τακτική την οποία ακολούθησαν αρκετές φορές ως τώρα οι συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκαλώντας καθυστερήσεις στη λειτουργία του δήμου, απαξιώνοντας τον κορυφαίο αυτό θεσμό αλλά και προσβάλλοντας τους ίδιους τους δημότες που τους τοποθέτησαν στις συγκεκριμένες θέσεις.

Εάν δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να τους ενημερώσουμε ότι, κατά πρώτο λόγο, η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Τα χθεσινά (28/2) ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν σε πανελλαδικό επίπεδο τα 16.274 με 70 θανάτους και σε επίπεδο νομού αγγίξαμε τα 192. Μάλιστα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα στα σχολεία, από όπου υπάρχουν αιτήματα ακόμη και για κλείσιμο. Κατά δεύτερο λόγο, η 75η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. (Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού) δίνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ την ευχέρεια να επιλέξει τον τρόπο της συνεδρίασης, είτε με τηλεδιάσκεψη είτε «δια ζώσης». Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν πρόκειται για πολιτική αφέλεια ή στοχευμένη στρατηγική. Εύχομαι το πρώτο. Ξέρω όμως πως επιφέρει συνέπειες στους δημότες.

Η υπονόμευση της λειτουργίας του Δ.Σ που επιδιώκουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δε θα συμβεί ποτέ γιατί ο κόσμος της Βισαλτίας μας εξέλεξε ως Δημοτική Αρχή σε συγκεκριμένες θεσμικές θέσεις για να είμαστε παρόντες και να τις υπηρετούμε.»

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας
Θοδωρής Βαδικόλιας