ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πέταξε τα έπιπλα στο πεζοδρόμιο και ο δήμος του τα γύρισε στην πόρτα του

«Φρένο» στην τραγική εικόνα που παρουσιάζουν πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης που ανά διαστήματα «στολίζονται» με καναπέδες, μπιντέδες, κρεβάτια και ότι άλλο επιθυμεί να ξεφορτωθεί ο εκάστοτε πολίτης από το σπίτι του, προσπαθεί αν βάλει με κάθε τρόπο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αντιμετώπιση ενός πολίτη που την περασμένη Πέμπτη (ημέρα για την οποία υπήρχε προειδοποίηση από την ΕΜΥ για εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων) αποφάσισε να κατεβάσει τους καναπέδες του στο πεζοδρόμιο της οδού Φαιάκων.

Εκείνη την ώρα, μέλη της ομάδας ευταξίας του τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε περιπολίες και τσάκωσε τον παραβάτη. Παρά το γεγονός ότι του εξήγησαν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να εξυπηρετηθεί δωρεάν και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στους συνδημότες του, εκείνος τους αγνόησε επιδεικτικά. Αποφάσισε να εναποθέσει τα ογκώδη αντικείμενα λίγα μέτρα παραπέρα. Ωστόσο, επειδή όπως λέει και η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται», οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν τα ογκώδη και κατόπιν εντολής του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κώστα Ιακώβου τα επέστρεψαν μπροστά στην πολυκατοικία του δημότη. Του έκαναν σύσταση να τα μαζέψει ή να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου προκειμένου να κλείσει ραντεβού. Τελικά κάλεσε ιδιωτική εταιρεία για να τα μαζέψει.

Καθότι επρόκειτο για σύσταση, ο δημότης την γλύτωσε και δεν πλήρωσε πρόστιμο. Ωστόσο, στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από τη δημοτική αστυνομία. Σημειώνεται ότι από τα μέλη της ομάδας ευταξίας καταγράφονται τα ογκώδη κι έτσι εντοπίζεται ο δημότης – παραβάτης.

“Οι δημότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας και να σέβονται τον κόπο των εργαζομένων του Δήμου. Οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από τις συστάσεις υπάρχουν και τα πρόστιμα” δήλωσε στο thestival σχετικά με το περιστατικό ο κ. Ιακώβου.

Τι πρέπει να κάνει όποιος θέλει να «ξεφορτωθεί» νόμιμα τα ογκώδη

Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι η εξής: ο δημότης καλεί στην αντιδημαρχία καθαριότητας και ανακύκλωσης από τις 7:00-15:00 καθημερινά, στα τηλέφωνα 2313318800 -01,02,03.

Ο δημότης κλείνει το ραντεβού του και οι υπάλληλοι της ομάδας ευταξίας παραλαμβάνουν τα ογκώδη δωρεάν.

Ως προς τα πρόστιμα για τους ανεπίδεκτους μαθήσεως, αυτό είναι αναλογικό και επιβάλλεται από τη δημοτική αστυνομία.

Πηγή: thestival.gr