ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Πέταξε κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ στα…σκουπίδια

Το απίστευτο περιστατικό που κλήθηκαν να διαχειριστούν το απόγευμα της Τρίτης οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν ένας πολίτης μαζί με τα σκουπίδια της ημέρας πέταξε από λάθος στον κάδο απορριμμάτων και μια σακούλα με χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας χιλιάδων ευρώ, περιέγραψε ο Βασίλης Κασιτμτζίκης.

Όπως είπε ο υπεύθυνος στον ανατολικό τομέα καθαριότητας του κεντρικού δήμου, όλα έγιναν στις 17.20 όταν ο δημότης σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τους ανθρώπους του Δήμου ότι μαζί με τα σκουπίδια του είχε πετάξει στον κάδο απορριμάτων και μια σακούλα με αντικείμενα μεγάλης χρηματική αξίας.

“Αμέσως πήγαμε στον χώρο με τον συνάδελφο – επόπτη και μιλήσαμε με τον δημότη, ο οποίος ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Με εντολή του διευθυντή μας πήγαμε στην περιοχή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και με την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας για παν ενδεχόμενο, βγάλαμε ένα τμήμα από τα σκουπίδια και μετά από περίπου 45 λεπτά βρήκαμε την σακούλα“, ανέφερε ο υπεύθυνος καθαριότητας.

«Δε γνωρίζουμε ακριβώς την αξία των κοσμημάτων αλλά ήταν χρυσαφικά μεγάλης αξίας, δηλαδή χιλιάδων ευρώ. Ο άνθρωπος όταν τη βρήκαμε κόντεψε να λιποθυμήσει, τον πήγαμε σε έναν χώρο του ΣΜΑ, του προσφέραμε νερό και έφυγε μόλις βεβαιωθηκαμε ότι είναι καλά. Όπως μας εξήγησε, είναι χρυσοχόος στο επάγγελμα και μαζί με τα σκουπίδια πέταξε και αυτήν την σακουλιτσα στον κάδο απορριμμάτων», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας για τη δουλειά που κάνουν και στάθηκε στο γεγονός ότι τους διακρίνει ιδιαίτερη ευαισθησία κάτι το οποίο αποδείχτηκε και σε αυτό το περιστατικό.

«Στη δύσκολη μάχη της καθημερινότητας, οι άνθρωποι της καθαριότητας έπρεπε να δείξουν αντανακλαστικά απέναντι στον συνάνθρωπό μας, ο οποίος σε μια δύσκολη προσωπική του στιγμή ζήτησε από τον Δήμο να αντιδράσει και ακριβώς αυτό έγινε. Συντονισμένα, οι άνθρωποι της καθαριότητας μετέφεραν το απορριμματοφόρο διακόπτοντας την γραμμή καθαρισμού στην περιοχή, μεταφέρθηκαν στον ΣΜΑ, παρέδωσαν τη σακούλα με τα πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα του συμπολίτη μας ανακουφιζοντας τον και 45 λεπτά μετά γύρισαν στη δουλειά τους, στο καθήκον τους», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr