ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Έρχεται μίνι καύσωνας

Την πρώτη φετινή προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και αφορά τέσσερις περιοχές της χώρας από σήμερα Τετάρτη (5/7) μέχρι και το Σάββατο (8/7).

Όπως επισημαίνει το meteo, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Παρασκευή 7/7, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 8/7 θα συντελέσει στην πτώση των μέγιστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Υπενθυμίζεται πως η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με την εν λόγω κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή 7/7 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται, λοιπόν, κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα. Μάλιστα, την Πέμπτη και την Παρασκευή στην κατηγορία 1 βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, καθώς και ο νομός Αχαιας.

Δείτε τους χάρτες για Πέμπτη και Παρασκευή