ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Έβαλε κρυφές κάμερες σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα

Κρυφές κάμερες σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει ο 62χρονος ιδιοκτήτης του, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές πελατών.

Κρυφές κάμερες σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει ο 62χρονος ιδιοκτήτης του, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές πελατών.

Μία παρέα από την Πελοπόννησο νοίκιασε το εν λόγω δωμάτιο στην περιοχή της Τούμπας για 4 μέρες. Όταν η παρέα βγήκε για βόλτα στην πόλη, ένας από αυτούς πήρε μία μικρή συσκευή, ένα ρολόι και γυρνώντας στο διαμέρισμα αποφάσισε να βρει μπαταρίες από μία άλλη συσκευή που ήταν μέσα στο δωμάτιο. Βρήκε ένα ρολόι και έβαλε τις μπαταρίες. Όταν πήρε το ρολόι διαπίστωσε ότι από πίσω είχε μία θύρα usb. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

Πήρε το ρολόι και το άνοιξε και βγήκε μία κρυφή κάμερα στο νούμερο 6 του ρολογιού. Η παρέα κατάλαβε ότι υπάρχουν κάμερες και καταγράφουν τα πάντα. Ο 51χρονος άνδρας έκανε μήνυση για το περιστατικό στο Τμήμα Ασφάλειας Τούμπας. Σε βάρος του 62χρονου ιδιοκτήτη σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Νίκος, που κατήγγειλε το περιστατικό μίλησε στο Mega. «Εμείς βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για ένα σεμινάριο. Νοικιάσαμε ο δωμάτιο, πήγαμε την Πέμπτη, μας έδειξε το διαμέρισμα ο κύριος που το είχε. Στο τηλέφωνο που μιλήσαμε μαζί του μας ρώτησε πόσα άτομα θα είμαστε και ποιοι θα είναι. Του είπα ότι θα είμαστε 3 άτομα, εγώ, ένας νεαρός και η μητέρα του η οποία είναι ΑμεΑ», ανέφερε αρχικά.

Τι συνέβη

«Μας περίμενε, γιατί έπρεπε να δώσουμε το υπόλοιπο ποσό, και δεν θα έφευγε αν δε του το δίναμε. Μπήκαμε στο διαμέρισμα, μας έδωσε ένα κλειδί και τον ρώτησα εάν έχει ένα δεύτερο κλειδί. με τη σειρά του με ρώτησε «θα λείπετε;» και απάντησα πως δεν ξέρω. Μας έδωσε  το άλλο κλειδί. Κάναμε μία βόλτα, εγώ αγόρασα μία κιθάρα ρολόι και όταν γυρίσαμε στο δωμάτιο ήθελα να δοκιμάσω το ρολόι και λέω ας βγάλω τη μπαταρία από ένα ρολόι του σπιτιού. Ξεκρέμασα το ρολόι και είδα ότι έχει μία θύρα usb. Το βάζω ανάποδα, παίρνω ένα κατσαβίδι και ο άνοιξα. Και είδα αυτό που είδατε στις φωτογραφίες. Πήρα αμέσως την αστυνομία και μου είπε ότι πρέπει να πάω στο τμήμα και να κάνω μήνυση. Αυτή η κάμερα κάνει καταγραφή ότι όταν εμείς θα φεύγαμε θα τη συνέδεε με ειδικό καλώδιο και θα έβλεπε τι ακριβώς γινόταν. Ήταν στην κουζίνα το ρολόι, και έβλεπε στον διάδρομο. Ψάξαμε σε όλα τα δωμάτια, αλλά δεν ήταν και δυνατόν για να καταλάβω εάν είχε κάτι άλλο», συνέχισε ο κ. Νίκος.

«Δεν μίλησα με τον ιδιοκτήτη πήρα απευθείας την Ασφάλεια. Έγινε η καταγραφή στο διαμέρισμα από την ασφάλεια, και μου είπαν να μην πω τίποτα», κατέληξε, ενώ το θέμα έχει μεταβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr