«Δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά η πραγματικότητα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ψηφιακής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικών επικοινωνιών που δημιουργεί ένα ενιαίο και σαφές πλαίσιο στις ψηφιακές δραστηριότητες στην χώρα. «Το νομοσχέδιο επικυρώνει την στροφή του ελληνικού κράτους στην ψηφιακή εποχή, με βασικό σκοπό να κάνει την ζωή πολιτών και επιχειρήσεων ευκολότερη», εξήγησε ο βουλευτής και προσέθεσε ότι αποτελεί πρόσκληση προς τους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα, παραδοσιακή και νεοφυή, να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των δικτύων και της πληροφορικής.
Ανάμεσα στα σημαντικά ζητήματα που ρυθμίζονται, ο κ. Χατζηβασιλείου ανέφερε την ενίσχυση του gov.gr, της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, που επιτρέπει στους πολίτες να εξυπηρετούνται καθημερινά από την άνεση του σπιτιού τους ή του εργασιακού τους χώρου, στηρίζοντας ιδιαίτερα την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.
Ο βουλευτής υπογράμμισε, ακόμη, ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρείες δικτύων και επικοινωνιών, προκειμένου ο πολίτης να έχει φθηνότερο τηλέφωνο και ίντερνετ.
Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής και στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, το οποίο φέρνει επανάσταση στις ταχύτητες λήψης δεδομένων στις ηλεκτρονικές συσκευές που φτάνουν να είναι έως και χίλιες φορές υψηλότερες από τις σημερινές. «Το δίκτυο 5G δεν είναι χρήσιμο μόνο για την τηλεφωνική επικοινωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή την ψυχαγωγία. Θα είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, στην ιατρική, όπου ένας χειρούργος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας για να χειρουργήσει με ακρίβεια έναν ασθενή σε μια άλλη γωνιά του κόσμου», τόνισε ο βουλευτής.
Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στην ενεργή στήριξη των νέων τεχνολογιών και εταιρειών πληροφορικής, με ποσά που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη του δικτύου 5G, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει ακόμη μια φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τις νέες τεχνολογίες. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τις δυνατότητες, χάρη στο επιστημονικό δυναμικό της, να προσελκύσει εταιρείες τεχνολογίας αιχμής», υπογράμμισε ο βουλευτής.