Χωρίς κατηγορία

Σωματείο Συνταξιούχων Σερρών για την υγεία: «Όλοι στον δρόμο του αγώνα»

Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της υγείας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας στην πόλη των Σερρών.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και το Σωματείο Συνταξιούχων Σερρών, που εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: 

«Συνάδελφοι. Συναδέλφισσες.
Πληρώσαμε πολλά. Δεν εκλιπαρούμε. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας.
Δέκα χρόνια, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μας άρπαξαν πάνω από 80 δις € με την περικοπή των συντάξεών μας (κύριες και επικουρικές, 13η και 14η σύνταξη, ΕΚΑΣ, κλπ).
Η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να επαναφέρει τις συντάξεις μας στα επίπεδα που νόμιμα είχαν εκδοθεί.

Ακόμη μας χαρατσώνει με 6% από τις κύριες και 6% από τις επικουρικές συντάξεις για την υγεία και αν υπολογίσουμε και τη μεγάλη φοροληστεία, την κατάργηση άλλων δικαιωμάτων μας όπως λουτροθεραπείες κ.ά. βλέπουμε ότι ενώ μας παίρνει τεράστια ποσά, αυτά δεν τα αξιοποιεί για μα μας προστατεύσει από την πανδημία και άλλα νοσήματα.
Είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας γιατί άφησε τη χώρα ανοχύρωτη στην πανδημία και πολύ εκτεθειμένους εμάς τους συνταξιούχους.
Εξακολουθούν να παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε μονάδες ΜΕΘ. Από τις 3.500 που χρειάζεται η χώρα μας μόνο 1.000 υπάρχουν. Χρειάζονται άλλες 2.500 όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στο νοσοκομείο των Σερρών υπάρχουν μόνο 6 κλίνες ΜΕΘ.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες εξακολουθούν να υπάρχουν. Απαιτείται να γίνουν γύρω στις 30.000 νέες προσλήψεις.
Στο νοσοκομείο των Σερρών γύρω στα 1.300 προγραμματισμένα χειρουργεία δεν είχαν γίνει επειδή δεν υπήρχαν αναισθησιολόγοι. Έγιναν μόνο τα επείγοντα και οι μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού σε ορισμένες ειδικότητες εξακολουθούν να υπάρχουν.
Ενώ υπάρχει αυτή η άσχημη κατάσταση στο δημόσιο τομέα της υγείας η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθεί να μπουκώνει με τεράστια ποσά του κλινικάρχες τα οποία παρακρατά από εμάς τους συνταξιούχους.

ΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
• Για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.
• Για δωρεάν υγεία, φάρμακα. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές υγείας που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν.
• Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης.
• Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων».