Χωρίς κατηγορία

Aνήλικες στα δίχτυα δήθεν μάνατζερ μοντέλων

Θύματα ενός… «μάνατζερ μοντέλων» και του συνεργού του, έπεσαν ανήλικα κορίτσια που είχαν όνειρο να ανέβουν στην πασαρέλα και είδαν τις φωτογραφίες και βίντεο που τους έστειλαν, να κυκλοφορούν σε ροζ ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Ο υποτιθέμενος μάνατζερ άρχισε να υπόσχεται… λαμπρή καριέρα στο μόντελινγκ και πασαρέλες εκτός συνόρων, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη τουλάχιστον τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, τους έταζε και χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ για να του στείλουν φωτογραφίες και προκλητικά βίντεο, δήθεν για να προωθήσει τις περιπτώσεις τους. Την ίδια ώρα, ένας συνεργός του δεν δίστασε να ασκήσει ψυχολογική βία σε μία άλλη ανήλικη προκειμένου να της αποσπάσει ανάλογο υλικό.

Όταν τα ανήλικα κορίτσια είδαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους να γίνονται… φέιγ βολάν στο διαδίκτυο απευθύνθηκαν μέσω των οικογενειών τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Άμεσα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών με την αυτόφωρη διαδικασία, όπως και έγινε. Επίσης σχηματίστηκε τακτική δικογραφία και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ εντοπίστηκε το υλικό που ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκε πλήθος αρχείων(φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τον έτερο ημεδαπό και τον αλλοδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επίσης, κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του τρίτου ατόμου εντοπίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί, σύνοικοί του, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και οδηγήθηκαν αρμοδίως, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασής.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Σημειώνεται ότι, οι δύο συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου ημεδαπού και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.