Σέρρες: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομούΠώς και πώς περιμένουν οι πολίτες να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού που είναι σε ισχύ εδώ και τρεις μήνες.

Ένα πιο φυσιολογικό Πάσχα με μετακίνηση εκτός νομού «υπόσχονται» οι επιστήμονες, καθώς η πορεία των εμβολιασμών προσδοκούν ότι θα επιτρέψει μέχρι τότε την άρση της απαγόρευσης.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, δήλωσε χθες στο iEidiseis ότι είναι λογική η προσέγγιση για ένα φυσιολογικό Πάσχα με άνοιγμα μετακινήσεων από νομό σε νομό, θέτοντας ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, εφόσον εμβολιαστούν οι 60 ετών και άνω σε ένα μεγάλο ποσοστό και οι ευάλωτες ομάδες τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα «φυσιολογικό Πάσχα». Άλλωστε συμπλήρωσε ότι «έχουμε και το παράδειγμα του Ισραήλ», ενώ στην ερώτηση εάν σε αυτό το πλαίσιο βλέπει και την ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού, η απάντησή του ήταν θετική.

Η συζήτηση για τη μετακίνηση εκτός νομού ενόψει του Πάσχα έχει ανοίξει εδώ και μέρες, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να έχει επίσης εκφράσει την αισιοδοξία του ότι είναι πιθανόν το Πάσχα να επιτραπεί. «Θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι» είπε.


Βρείτε μας στο Facebook

BP ΜΑΝΑΦΗΣ


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.