Σέρρες – Π. Πεγίδης: Γιατί υπάρχουν λίγοι αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείοΜε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Παναγιώτης Πεγίδης, αναφέρεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων, αλλά και ότι ξεκίνησαν τα τακτικά χειρουργεία μετά από περίπου έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα ο κ. Πεγίδης, γράφει:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι τέλος του 2020 που παραιτήθηκε η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και λίγες μέρες μετά ο μοναδικός μέχρι τότε μόνιμος Αναισθησιολόγος, υπήρχαν τρεις (3) Αναισθησιολόγοι. Μία εξ αυτών η επικουρική Αναισθησιολόγος η κα Τερλεμέ, της οποίας αναμένεται εντός των ημερών το ΦΕΚ διορισμού.
Με τη βοήθεια του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκη, το τελευταίο διάστημα μετακινήθηκε για 3 μήνες μετά από δικό του αίτημα, ο Αναισθησιολόγος κ. Δ. Πέτσας (Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»), ενώ τις υπόλοιπες εφημερίες καλύπτουν Αναισθησιολόγοι από διάφορα Νοσοκομεία της Περιφέρειας (Καβάλας, Θεαγένειο, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, ΑΧΕΠΑ).
Και μπορεί η στελέχωση στο Αναισθησιολογικό Τμήμα να είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, η θέληση όμως για δουλειά, η αίσθηση της ευθύνης, το ήθος κ.ά. που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς, απέδειξαν ότι το Αναισθησιολογικό Τμήμα μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και η ομάδα αυτή άρχισε να βάζει εκτός από τα επείγοντα περιστατικά και τακτικά χειρουργεία!
Μάλιστα! Χειρουργεία από τη λίστα που από πέρσι τον Μάρτιο είχαν σταματήσει! Από τις αρχές του Φλεβάρη πραγματοποιούνται επεμβάσεις όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα άρχισαν και οι επεμβάσεις σε οφθαλμολογικά περιστατικά.
Γιατί με τους μόνιμους Αναισθησιολόγους δε γινόταν αυτό; είναι κάτι που δε θα το απαντήσω εγώ.
Ο νοών νοείτω!
Το ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο…»


Βρείτε μας στο Facebook

BP ΜΑΝΑΦΗΣ


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.