ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Στο νέο διυλιστήριο νερού ο Απ. Τζιτζικώστας

Το νέο διυλιστήριο νερού στον Αι Γιάννη Σερρών επισκέφθηκε σήμερα (26/9/23) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας και ενημερώθηκε για την λειτουργία του.
Το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 5.885.000 ευρώ που εξυπηρετεί το 60% των αναγκών υδροδότησης της πόλης των Σερρών, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με Ευρωπαϊκά κονδύλια και υλοποιήθηκε από την δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη και την ΔΕΥΑ Σερρών.
Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχτηκαν στην λίμνη του Αγίου Ιωάννη, απ’ όπου ξεκινάει η άντληση του νερού, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μέλη του ΔΣ της επιχείρησης καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως το έργο δίνει λύσεις στους κατοίκους του δήμου καθώς εξασφαλίστηκε για τα επόμενα τουλάχιστον 60 χρόνια, ποιοτικό πόσιμο νερό, αλλά έχει ταυτόχρονα και σημαντικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα.
Απευθυνόμενος στους κυρίους Χρυσάφη και Χαλκιόπουλο, ο κ . Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά «είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να δούμε το αύριο, καθώς πιστεύουμε στις Σέρρες, πιστεύουμε σε αυτό που κάνετε και θα είμαστε δίπλα σας».