ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Πετρίτσι: Απεβίωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αναστάσιος Μωραΐτης

Το Νέο Πετρίτσι και η αθλητική οικογένεια του Νομού Σερρών πενθεί σήμερα την απώλεια του Αναστασίου Μωραϊτη.

«Εφυγε « από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών σκορπίζοντας συγκίνηση τον αθλητικό κόσμο που θαύμασε το πάθος για το ποδόσφαιρο και την μακρά προσφορά του στα σερραϊκά γήπεδα.

Γόνος οικογένειας από την Ηπειρο έζησε στο Νέο Πετρίτσι, δημιούργησε οικογένεια, πρόσφερε στην τοπική κοινωνία και αφήνει μία σημαντική αθλητική παρακαταθήκη.

Ήταν τόσο το πάθος του για το ποδόσφαιρο που έφθασε να αγωνίζεται σε προχωρημένη ηλικία μαζί με τους δυο γιούς του Σωτήρη και Δημήτρη.

Όντας συνταξιούχος τα τελευταία χρόνια της ζωής του πρόσφερε εθελοντικές υπηρεσίες στον καλλωπισμό του ποδοσφαιρικού Γηπέδου της Αναγέννησης Νέου Πετριτσίου.

Ευτύχησε να δεί εγγόνια και ευχάριστη περίοδος της ζωής του ήταν οι επισκέψεις τα καλοκαίρια στην γενέτειρα των προγόνων του την Ηπειρο.

O Aναστάσιος Μωραϊτης δεξιά σε αγώνα παλαιμάχων με τον παλαίμαχο του Αρη Σκοτούσας Μίλτο Δουλγέρη το καλοκαίρι του 2016.

Ο Αναστάσιος Μωραίτης γεννήθηκε στις 28 -1-1952. Φόρεσε την φανέλλα του Νέου Πετριτσίου για πρώτη φορά το 1966 και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1994 σε ηλικία 42 ετών Πανηγύρισε ως αρχηγός της ομάδας πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα. Αρχικά αγωνιζόταν ως δεξιός εξτρέμ αλλά μετά το 1983 καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Χαλκέντερος ποδοσφαιριστής, πολυσύνθετος  συχνά αναλάμβανε ειδικές αποστολές( επιτήρηση  ικανών επιθετικών). Μία από αυτές στις 18 Μαϊου 1980 όταν στον αγώνα μπαράζ ανόδου της Αναγέννησης Νέου Πετριτσίου  με αντίπαλο τον ΑΟΝιγρίτας είχε αναλάβει την «φρούρηση» του φημισμένου εκείνα τα χρόνια Στέφανου Μπαλαμπανίδη.

Το «Σ.Θ.» είχε τιμήσει- σε εκδήλωση που είχε διοργανωθεί- τον Αναστάσιο  Μωραϊτη την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, τιμώντας την ομάδα του Νέου Πετριτσίου με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την επιτυχία της ανόδου της  Αναγέννησης  Νέου  Πετριτσίου στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Υπήρξε αρχηγός της ομάδας  εκείνη την περίοδο και ηγέτης της άμυνας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει σήμερα 23 Ιουλίου στη γενέτειρα του το Νέο Πετρίτσι Σερρών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος