ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Πάτερ Κελεμπέκης: «Δύσκολο το Σαββατόβραδο»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε εχθές (2/7) στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στη Νιγρίτα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα σε κλιματιστικό στο εσωτερικό του Ναού, καταστράφηκε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής πλευράς του Ιερού κι ένα μέρος του Τέμπλου.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες από την Π.Υ. Σερρών και το κλιμάκιο Νιγρίτας και κατάφεραν μα αποτρέψουν τα χειρότερα.

Ὁ Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας αναγέρθηκε το 1906, σύμφωνα με την εντοιχισμένη επιγραφή, σε θέση παλαιοτέρου Ναού.

Ο πάτερ Γεώργιος Κελεμπέκης έγραψε σχετικά στα social media:

«Δύσκολο το Σαββατόβραδο!
Η κούραση κι ο φόβος για τα χειρότερα όμως έφερναν προσευχή, παράκληση, ικεσία,, δάκρυα…
Όλη η τοπική Εκκλησία ήταν παρών, ο Μητροπολίτης μας, οι Ιερείς μας, οι πιστοί, όλοι με δάκρυα στα μάτια.
Έβλεπα τον κόσμο να μαζεύεται και να στέκεται με αγωνία και θλίψη ανήμπορος να κάνει κάτι!
Σήμερα το πρωί σαν ξύπνησα μονολόγησα: “Ας ήταν ένα όνειρο!”
Δεν ήταν όνειρο όμως αλλά σκληρή πραγματικότητα!
Κάηκε ο Ναός του Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας και καταστράφηκε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής πλευράς του Ιερού και ένα μέρος του Τέμπλου.
Δεν άφησε να γίνουν τα χειρότερα ο Θεός αλλά και ο αυτοθυσιαστικός αγώνας του Χρήστου Δάρατζη και των παλικαριών του από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας, όχι μόνο αυτοί που είχαν βάρδια αλλά ΟΛΟΙ!
Μεγάλος επίσης ο αγώνας του ανώτερου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και συντοπίτου μας Παναγιώτη Δημάκη.
Ευγνώμονες ευχαριστίες σε όλους και φυσικά στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Σερρών Ιωάννη Μπαγώτη, που ήταν παρών μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς.
Δεν θα παραλείψω να αναφέρω την συνεχή παρουσία του δημάρχου Βισαλτίας κ.Αθανασιου Μασλαρινού, που διέθεσε ό,τι χρειαζόμασταν εκείνες τις στιγμές από την πλευρά του δήμου αλλά και την παρουσία της κας Βάνας Πλιάκου, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου μας, η οποία έδωσε το σύμψηφό της στο δημοτικό συμβούλιο για οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για την στήριξη της αποκατάστασης του Ναού.

Η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας είναι ιερή υποχρέωση και ευθύνη όλων των Σερραίων ειδικά όμως των Βισαλτών – Νιγριτινών.
Μέχρι να αποκατασταθεί ο Ναός του Αγίου Αθανασίου όλοι είμαστε ενορίτες του και πρέπει να αγωνιστούμε και να εκδαπανηθούμε για να επαναλειτουργήσει! Δεν ειναι ιερή υποχρέωση του Ιερέα του Αγίου Αθανασίου μόνο αλλά όλων των Ιερέων να αγωνιστούμε για τον καμένο Ναό. Δεν είναι ιερό χρέος μόνο για τους Σαρπουβνούς αλλά χρέος όλων των Νιγριτινών, των Βισαλτών και των Σερραίων να βοηθήσουμε το Ναό για να γίνει τουλάχιστον όπως ήταν!»