ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Ο Κώστας Καραμανλής στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές

Τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νομό Σερρών, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου, ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους Δημάρχους των δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης.

Αύριο θα επισκεφτεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου και του Προέδρου
του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή:

«Βρίσκομαι σήμερα στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Π.Ε. Σερρών για να πραγματοποιήσω σειρά επαφών με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους Δημάρχους καθώς και με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Όπως διαπιστώνω και ο ίδιος οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ολοκληρωτικές. Εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και άλλες μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Τέτοια έκτακτα και ακραία φαινόμενα απαιτούν και άμεσες λύσεις από την Πολιτεία.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε.»