ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Οδύνη: Απεβίωσε ο Χρήστος Μέγκλας

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Να θυμίσουμε πως ο εκλιπών είχε παραιτηθεί πριν λίγο καιρό από την προεδρία του ΕΒΕΣ.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μέγκλας

Ο Χρήστος Μέγκλας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957, παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου και έχει ένα γιο, τον Βασίλη.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, έκανε το πρώτα του επιχειρηματικά βήματα ιδρύοντας οικοδομική εταιρεία με τον αδερφό του Κωνσταντίνο σε ηλικία 20 ετών.

Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο Πυροβολικό οπού υπηρέτησε για 28 μήνες σαν Αξιωματικός – Τοπογράφος. Ενώ κατά το διάστημα 1983-1987 εργάστηκε σαν Γεωπόνος στην Ε.Α.Σ. Νιγρίτας.

Ίδρυσε τρείς εταιρείες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του (που είχε ιδρυθει το 1942) την “Χρήστος Μέγκλας & ΣΙΑ Ο.Ε.” ,την “Σ.Μέγκλα & ΣΙΑ Ο.Ε.” και την “Ρύζιταλ Ο.Ε.” οι οποίες το 1998 συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την “Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ” στην οποία είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος.

Ως νέος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του επιχειρηματικού του κλάδου.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Π.Ο.Σ.Ε.Γ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων) ,μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. έως τον Απρίλιο του 2011 , Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Σ.(Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων) μέλος του Δ.Σ. της Σ.Π.Ε.Λ. (Σύνδεσμος Παραγωγών, Εμπόρων Λιπασμάτων) και μέλος της επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής Δημητριακών του Υ.Π.Α.Α.Τ. (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) από το 2007-2009.

Το 2009 η κοινωνική του δράση επεκτείνεται και στον χώρο του αθλητισμού όταν εκλέγεται Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην SuperLeague το 2010, ενώ από το 2011 είναι μέτοχος και Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Εθνικός Γαζώρου Σερρών, η οποία το 2012 ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια ομάδα της Football League II

Στα τέλη του  2010 ίδρυσε την ανεξάρτητη επιμελητηριακή κίνηση <<Ανάπτυξη Ν. Σερρών>> με την οποία συμμετείχε ,ως επικεφαλής ,στις επιμελητηριακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2011 όπου και εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Σερρών.

Από 20/12/2012 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης προγραμμάτων  ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Από 23/1/2012 ήταν Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ <<ΕΡΜΗΣ>> , και της αναπτυξιακής εταιρίας  << ΕΠΑΝΕΣΕΡ>>.

Από 21/6/2012 ήταν εκπρόσωπος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδας
Στην ομαδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ -2014-2020

Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, πολλοί είναι αυτοί που τον αποχαιρετούν με συγκινητικά λόγια.

Μεταξύ αυτών και ο πολύ καλός του φίλος Γιώργος Γούνας, που έγραψε στον λογαριασμό του στα social:

Αλλά και του γεωπόνου Αθανάσιου Μπαντή