ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Νέα ένταση στη δομή στο “Κλειδί” – Περίπου 50 μετανάστες επιχείρησαν να αποδράσουν

Ένταση στη δομή φιλοξενίας στο Κλειδί Σερρών – Περίπου 50 μετανάστες επιχείρησαν να προκαλέσουν ρήγματα στα συρματοπλέγματα, ενώ είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια την Παρασκευή.

Δύο περιστατικά έντασης, με κοινό παρονομαστή τις προσπάθειες διαφυγής, σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στην κλειστή δομή φιλοξενίας στο Κλειδί του δήμου Σιντικής, στις Σέρρες.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν περίπου 50 μετανάστες φέρεται να επιχείρησαν να προκαλέσουν ανοίγματα στα προστατευτικά συρματοπλέγματα της δομής, σε δύο διαφορετικά σημεία.

Παρέμβαση της Αστυνομίας

Η προσπάθεια προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή. Στο σημείο επενέβησαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, καθώς και διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατά την επέμβαση έγινε χρήση χημικών, προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια διάρρηξης της περίφραξης και να αποκατασταθεί η τάξη στο εσωτερικό της εγκατάστασης.

Η κατάσταση τελικά τέθηκε υπό έλεγχο και η απόπειρα διαφυγής δεν ολοκληρώθηκε.

Είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια την Παρασκευή

Το περιστατικό της Κυριακής σημειώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά από σοβαρή αναστάτωση που καταγράφηκε στην ίδια δομή, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 50 μετανάστες επιχείρησαν να εξέλθουν από την εγκατάσταση, προκαλώντας παράλληλα ένταση και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κόπηκε ηλεκτροφόρο καλώδιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο φωτισμός σε τμήμα της δομής. Η διακοπή αυτή φέρεται να δημιούργησε συνθήκες σύγχυσης, ενώ στη συνέχεια εκτοξεύτηκαν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την περίφραξη, προκαλώντας ζημιές στα προστατευτικά συρματοπλέγματα.

Η άμεση παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την προσπάθεια μαζικής διαφυγής και συνέβαλε στην αποκατάσταση της τάξης.

Από τα επεισόδια δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ωστόσο, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της δομής, οι οποίες είχαν ήδη υποστεί φθορές, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα δύο περιστατικά μέσα σε λίγα 24ωρα επαναφέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργίας της κλειστής δομής στο Κλειδί Σερρών.