ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για την ανατροπή των βαγονιών

Δύο βαγόνια που μετέφεραν καύσιμα για τον Στρατό ανατράπηκαν εχθές 25 Αυγούστου, 4 χιλιόμετρα μετά τη Λευκοθέα Νέας Ζίχνης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Στρατού, που έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου ανάφλεξης. Επί τόπου, βρέθηκε και η Πυροσβεστική για πυροπροστασία. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ τα αιτία της ανατροπής αναμένεται να ερευνηθούν.

Λίγες ώρες αργότερα ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕ:

«Σήμερα Τετάρτη 25-08-2021 και περί ώρα 13:40, στην χιλιομετρική θέση 173+880 γρ Θ-ΑμΠΚ της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Λευκοθέας της ΠE Σερρών, εκτροχιάστηκαν δύο έμφορτα, με καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, βαγόνια.

Τα προαναφερθέντα βαγόνια αποτελούν τμήμα εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούμενης από συνολικά έντεκα βαγόνια που εκτελούσε μεταφορά φορτίου.

Στο σημείο του εκτροχιασμού μετέβησαν άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία προκειμένου να διευθετήσουν θέματα διαρροής καυσίμου από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, συνεργεία της ΟΣΕ ΑΕ προκειμένου να διευθετήσουν θέματα βλαβών στην σιδηροδρομική γραμμή και συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για την αποκατάσταση, τον εντροχιασμό και απομάκρυνση των βαγονιών.

Σε συνέχεια των ως άνω αναφερομένων ενεργειών και κατόπιν της απομάκρυνσης όλων των βαγονιών από την σιδηροδρομική γραμμή η ΟΣΕ ΑΕ θα εκτιμήσει το εύρος των ζημιών στο δίκτυο και θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση τους. Ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.»

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ