ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Την έναρξη εμβολιασμών σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς από την Κυριακή 29 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε πως κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή.

«Όπως και σε άλλες προηγμένες χώρες, όσοι εμβολιάζονται η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, και θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος με τέστινγκ των συμπολιτών μας που έχουν καθυστερήσει για να μην κινδυνεύουμε, αυτό είναι θεμιτό» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.

Μάλιστα εκκλησία στην Κρήτη, αποφασίστηκε να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο και να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το ραντεβού για εμβολιασμό ορίστηκε για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από κάθε περιοχή της Κρήτης, δίνοντας ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ μέχρι την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Τι λέει ο ιερέας Ανδρέας Καλιοντζάκης
“Από την αρχή ήθελα να βοηθήσω σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, διότι η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, ψυχή τε και σώματι”, τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης.