ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Επαγγελματίες οδηγοί: “Άμεση κατάργηση των αυξήσεων στα διόδια Στρυμονικού”

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτ/των Δημοσίας Χρήσης Μικρών & Μεγάλων Ν. Σερρών «ΝΕΑ ΕΝΩΣΙΣ» σύσσωμο αντιδρά στην πρόσφατη και άδικη αύξηση της τιμής των διοδίων σε όλο το εθνικό δίκτυο της χώρας μας.

Είμαστε μια χώρα που πληρώνουμε από τα πιο ακριβά διόδια και τέλη κυκλοφορίας στην Ευρώπη. Όλα αυτά τα έσοδα υποτίθεται πως είναι ανταποδοτικά προς τον πολίτη, ωστόσο αντιθέτως, εμείς καθημερινά διαπιστώνουμε μεγάλα προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις στο εθνικό μας δίκτυο. Η ποιότητα του οδοστρώματος είναι σε κάκιστη κατάσταση με καθιζήσεις και λακκούβες, εξαιρετικά επικίνδυνες για την ασφάλεια όλων μας, ενώ οι θέσεις για την ασφαλή στάθμευση των οχημάτων μας σε όλο το εθνικό δίκτυο είναι ανεπαρκείς.

Ως επιστέγασμα των παραπάνω ήρθε και η πρόσφατη αύξηση που έγινε στα διόδια, η οποία κρίνεται ως η πλέον άδικη και μεγαλύτερη που έχει γίνει και αφορά κυρίως στα διόδια του Στρυμονικού, που σχεδόν αγγίζει το 100%, σε αντίθεση με την μείωση των διοδίων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Έπρεπε να έχει γίνει ακριβώς το αντίθετο ώστε η αυξημένη καταβολή του ποσού στα διόδια του Προμαχώνα να λειτούργει εισπρακτικά σαν «vignette», ακριβώς όπως το έχει καθιερώσει η γειτονική Βουλγαρία και εισπράττει μεγάλα ποσά προς ίδιον όφελος.
Πρόκειται εν κατακλείδι για μία απόφαση προκλητική, που φαίνεται να λειτουργεί σαν τιμωρία για το Νομό Σερρών και τον πληθυσμό του, την ίδια ώρα που αντί να εισπράττουμε λεφτά από όσους εισέρχονται στη χώρα μας ,τιμωρούμε τους μόνιμους κάτοικους του Νομού μας που διασχίζουν τα διόδιακ αθημερινά για επαγγελματικούς ιατρικούς και προσωπικούς λόγους.

Όλα αυτά γίνονται σε έναν νομό παραμεθόριο, σε έναν νομό από τους πιο φτωχούς στην λίστα της χώρας μας.

Ως εκ τούτου απαιτούμε την άμεση επαναφορά των τιμών των διοδίων στις προηγούμενες τιμές τους, όπως και την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων μας από τις παλαιές εθνικές οδούς, όπου μόνο εκεί υπάρχουν χώροι στάθμευσης, συνεργεία, πρατήρια καυσίμων και χώροι εστίασης, απαραίτητοι για τη διευκόλυνση του ιδιαιτέρως δύσκολου και σκληρού επαγγέλματός μας, με την επίδειξη βέβαια πάντοτε του εκάστοτε τιμολόγιου αγοράς των παραπάνω προϊόντων και υπηρεσιών.