ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νιγρίτα: Τιμή στην Παναγία Ελεούσα και στον πολιούχο Άγιο Γεώργιο με τριήμερο εκδηλώσεων

Τριήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Νιγρίτα από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, με επίκεντρο την πανήγυρη της ιερής εικόνας της Παναγίας Ελεούσας της Νιγριτινής και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου, ιδιαίτερη θέση θα έχει και η τιμή στη μετακομιδή λειψάνου από τη χείρα του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ιερές ακολουθίες και λατρευτικές τελετές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026

  • 18:00: Πανηγυρικός Εσπερινός
  • 19:00: Αγιασμός

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026

  • 07:00: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026

  • 20:00: Πανηγυρική Αγρυπνία προς τιμήν της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη και πολιούχου της Νιγρίτας, καθώς και της μετακομιδής λειψάνου από τη χείρα του Αγίου στον Ιερό Ναό.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους πιστούς της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες και να τιμήσουν την Παναγία Ελεούσα και τον Άγιο Γεώργιο, μέσα από την τοπική θρησκευτική παράδοση και την εκκλησιαστική ζωή του τόπου.