ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες – Διάβαση Πεζών: «Γιατί η επιμονή να “θανατωθεί” ο πλάτανος;»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Σερρών “Διάβαση Πεζών” :

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΕ
«Ένας πλάτανος για ν’ αναπτυχθεί, ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα. Απλώνει τις ρίζες του ανάλογα με τον χώρο που βρίσκει ελεύθερο και αναπτύσσει έτσι τον κορμό του, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια που θα συναντήσει.

Η λογική όμως της ομόφωνης απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, να “θανατώσει” τον πλάτανο πίσω από τα δικαστικό μέγαρο, δεν συναντάει κανένα λογικό επιχείρημα, ιδίως μετά την εισήγηση των ειδικών. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών ξεκαθάρισε ότι ο πλάτανος είναι υγιέστατος και με συγκεκριμένες ενέργειες μπορεί να υποδεχτεί κάτω από την σκιά του κι’ άλλες γενιές ανθρώπων. Η υπηρεσία προτείνει τη διατήρησή του στην ίδια θέση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

• Απομάκρυνση όλων των πλακών περιμετρικά του λαιμού του και τυχόν σκυροδέματος, θα αφαιρεθούν συνολικά 20-25 πλάκες πεζοδρομίου.
• Καθαρισμός (απομάκρυνση επιφανειακού εδάφους) σε βάθος που το επιτρέπουν οι ρίζες και πιθανή ριζοτομή (αν εκτιμηθεί ακίνδυνη)
• Διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αυλής του νηπιαγωγείου με σκοπό την μεταφορά της περίφραξης εσωτερικά και για μήκος τουλάχιστον τρία (3) μέτρα, ώστε να διευρυνθεί -τοπικά- το πεζοδρόμιο.
• Εναλλακτικά μπορεί να γίνει επέκταση του πλάτους του πεζοδρομίου προς το κατάστρωμα της οδού με μοναδικό θύμα μία θέση στάθμευσης.

Ας ελπίσουμε, πως η επιμονή στην απόφαση να “θανατωθεί” ο πλάτανος δεν είναι “χατίρι” προς συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν αποτελεσματικούς τρόπους πίεσης για την επίτευξη του σκοπού τους. Στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο(26/5) περιμένουμε τις απαντήσεις που θα δώσουν οι άνθρωποι της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπως και τις απαντήσεις για τον λόγο που δεν λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις και τις λύσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Ευελπιστούμε να επικρατήσει η λογική και οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν κατά της θανατικής ποινής του πλάτανου, ακούγοντας και λαμβάνοντας σοβαρά τις προτάσεις την τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερρών.»

Φωτο: anexartitos.gr