ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σερραίος συνελήφθη στο Βόλο για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Έναν 32χρονο κάτοικο Σερρών συνέλαβαν σήμερα το πρωί στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου στο Τελωνείο, για παράνομη μεταφορά προσφύγων που μετέφερε στο φορτηγό αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος συνελήφθη στις 10 το πρωί στο Τελωνείο Βόλου, διότι στο φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε βιομηχανικά προϊόντα για επιχειρήσεις του Βόλου και της Αθήνας, σταμάτησε για έλεγχο όταν ακούστηκαν φωνές από το χώρο της καρότσας.
Τελωνειακοί και λιμενικοί που άνοιξαν την πόρτα, διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν ένας 15χρονος και ένας 37χρονος, που δήλωσε ότι είναι θείος του παιδιού και προέρχονται από τη Συρία.

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 32χρονος οδηγός του φορτηγού κατέθεσε ότι παρέλαβε το φορτηγό από την Τουρκία πέρασε τα σύνορα και κατευθύνθηκε στο Βόλο, χωρίς να σταματήσει ενδιάμεσα, ενώ ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη των δύο ατόμων, που αντιλήφθηκε όταν φώναξαν όταν το αυτοκίνητο έφτασε στο Τελωνείο Βόλου.

Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πρόσφυγες πλήρωσα τρίτο άτομο στην Τουρκία με σκοπό να πάνε στη Γερμανία, εκείνος του έβαλε στο φορτηγό και όταν σταμάτησε, αντιλαμβανόμενοι ότι κάπου έφτασαν άρχισαν να φωνάζουν για να τους εντοπίσουν.

Οι δύο πρόσφυγες θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για να κινήσει τις διαδικασίες, σε βάρος τους δεν ασκήθηκε δίωξη, ενώ ο Έλληνας οδηγός του αυτοκινήτου κρατείται και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: magnesianews.gr