ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες – Αβραμάκης: «Πότε θα παρέμβει η κυβέρνηση για την βενζίνη;»

Με αφορμή την εκρηκτική άνοδο της τιμής της βενζίνης και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Θ. Σκυλακάκη, που προσπάθησε να αιτιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Μόνο θυμό προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τους φόρους στα καύσιμα διότι μια τέτοια παρέμβαση δεν θα ωφελούσε τους φτωχούς που δεν έχουν αυτοκίνητο. Η εμμονή του μάλιστα να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη θέση και την επόμενη ημέρα αντί να ανασκευάσει, καταδεικνύει τη μικρή σχέση που έχει τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η κυβέρνηση με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.

Την Πέμπτη(3/2) καταγράφηκε η υψηλότερη τιμή βενζίνης όλων των εποχών, με τη μέση τιμή να φτάνει 1,841 ξεπερνώντας το 1,838 που καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2012 όταν η τιμή του μπρέντ κυμαίνονταν στα 105-110 $ ανά βαρέλι. Ήδη η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 €/λίτρο σε πολλά νησιά της χώρας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανέβει περισσότερο και στην ηπειρωτική χώρα.

Οι επιτελείς του Μαξίμου και του ΥΠΟΙΚ αδιαφορούν για το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας προκαλώντας και αυτές ανατιμήσεις στα ήδη ακριβότερα αγαθά που επιβαρύνονται διαρκώς από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες καθώς και από πτώση της παραγωγικότητας σε πολλές περιοχές του κόσμου. Οι εκτός πραγματικότητας Υπουργοί της ΝΔ αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, ακόμα και αυτά που για τον κ Σκυλακάκη είναι «πλούσια» διαθέτοντας 1-2 αυτοκίνητα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ακραία άνοδο του κόστους ζωής.

Η ΝΔ που προεκλογικά υποσχόταν μειώσεις στους ειδικούς φόρους καυσίμων, χωρίς μάλιστα να έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αρνείται σήμερα να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα μόνο και μόνο διότι το έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Οι «άριστοι» του Μαξίμου αδυνατούν να αντιληφθούν ότι όσο περισσότερο καθυστερούν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό οικονομικό κόστος για τους πολίτες , την εθνική οικονομία και τα δημόσια ταμεία.

Η άμεση μείωση των ειδικών φόρων αλλά και του ΦΠΑ στα καύσιμα, δεν είναι ένα ζήτημα ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει είναι πλέον μονόδρομος να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες κρατικές παρεμβάσεις για τη δραστική μείωση του κόστους ζωής των νοικοκυριών και του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Η αδράνεια που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ στο ζήτημα της ακρίβειας προκαλεί την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων οικογενειών και δυστυχώς θα οδηγήσει σε λουκέτα επιχειρήσεων και μια νέα οικονομική καταστροφή».