ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σέρρες: Αλλάζει χώρο η ΔΕΗ – Ερωτηματικά για την απόφαση

Σε ενοικιαζόμενο χώρο  στο κέντρο της πόλης των Σερρών  θα στεγαστεί σύντομα η ΔΕΗ Σερρών.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε,  είναι σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης στο νέο χώρο που θα φιλοξενήσει την υπηρεσία.

Η ΔΕΗ Σερρών, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται εδώ και χρόνια στο παραδοσιακό αρχοντικό κτίριο της οδού Φιλίππου, που πριν από δύο χρόνια, μάλιστα, είχε ανακαινιστεί διατηρώντας βέβαια τα νεοκλασικά του χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή είναι μία σημαντική μεταβολή που αλλάζει συνήθειες δεκαετιών. Ωστόσο η μεταβολή αυτή, κεντρική απόφαση της Υπηρεσίας, προκαλεί ερωτηματικά για το σκεπτικό της.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, σχεδόν από την ίδρυσή της η ΔΕΗ,  είναι ιδιόκτητο ( 600 τετραγωνικά), δαπανήθηκαν πρόσφατα χρήματα για την ανακαίνιση του,  βρίσκεται  σε σημείο με πολλά προτερήματα στην περιφερειακή οδό, έχει απεριόριστους χώρους για την στάθμευση των αυτοκινήτων, εξυπηρετεί όλο το Νομό, ανθρώπους που έρχονται από διάφορα σημεία του Νομού Σερρών –  δεδομένου ότι η ΔΕΗ έχει καταργήσει εδώ και χρόνια  όλες τις υπηρεσίες που είχε στη σερραϊκή περιφέρεια ενώ παράλληλα δίπλα ο πελάτης – καταναλωτής μπορεί να εξυπηρετηθεί και από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν γνωρίζουμε την φιλοσοφία της απόφασης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή.

Από την άλλη μεριά η θέση στην οποία ακούγεται ότι θα μεταφερθεί, (σύμφωνα με πληροφορίες στην οδό Βενιζέλου στην πρώην Alpha Bank απέναντι από τον Γατίδη) είναι σε ένα σημείο με κυκλοφοριακή συμφόρηση, χωρίς δυνατότητα στάθμευσης.

Επί τέλους ας σταματήσουν αυτές οι κεντρικές αποφάσεις – οι αποφάσεις των Αθηνών, που αγνοούν τοπικά δεδομένα, δυσκολεύουν την ζωή των πολιτών και δεν γίνονται ούτε κατανοητές ούτε αποδεκτές από τις κοινωνίες. Το ελάχιστο που οφείλει η διοίκηση αυτής της μεγάλης, εμβληματική εταιρείας είναι να εξηγήσει τις αποφάσεις της.

Πηγή: sertharros.gr – Δημήτρης Νάτσιος