ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέτσας: «Προνόμια στους εμβολιασμένους για να καμφθούν οι συνωμοσιολόγοι»

Διίστανται οι απόψεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων, καθώς τοποθετεί εκ των πραγμάτων τους πολίτες σε δύο κατηγορίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι αυτό και δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση σε ανάλογη κίνηση, ωστόσο, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι αποτελεί μονόδρομο να γίνει κάτι τέτοιο έτσι ώστε να πεισθούν και οι αρνητές ή οι διστακτικοί που διατηρούν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως μεγαλύτερης ελευθερίας μετακινήσεων εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1.018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.