ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Σερραίους

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Σερρών, με αφορμή τις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Συμπολίτισσες και Συμπολίτες των Σερρών,
Με βαθύ σεβασμό στις προσωπικές σας προτιμήσεις, απευθυνόμαστε σε εσάς 2 ημέρες πριν τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές, με τις κάλπες να έχουν ήδη ανοίξει σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αγαπητοί συμπολίτες, η τεράστια αυτή δημοκρατική διαδικασία, βρίσκει τον λαό μας, δεύτερο φτωχότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Νομό Σερρών τον πιο φτωχό στην Ελλάδα, ενώ στα εταιρικά κέρδη η πατρίδα μας φιγουράρει στη πρώτη τριάδα. Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ειδικά εδώ στις Σέρρες τα προβλήματα διογκώνονται μιας και είμαστε ο Νομός με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση, με το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και τη μεγαλύτερη ανεργία ειδικότερα στις νέες ηλικίες.

Οι Έλληνες είμαστε δεύτεροι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, με το 76% του κλάδου να ελέγχεται από δύο μόλις οικονομικά συμφέροντα. Έχουμε ολιγοπώλιο στις Τράπεζες που έβγαλαν κέρδη τρία δισεκατομμύρια ευρώ και το πρόστιμο για αισχροκέρδεια ήταν μόλις 41 εκατομμύρια. Η Κυβέρνηση τους «κλείνει το μάτι» για να συνεχίσουν. Έχουμε ολιγοπώλιο στην ενέργεια. Ξεκινά η πιο δύσκολη περίοδος λόγω κλιματικής κρίσης και αναμένονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και 70%. Έχουμε ολιγοπώλιο στην αγορά τροφίμων, με την ακρίβεια στα βασικά μας αγαθά να χτυπάει πρωτιά εδώ και μήνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα ποσά φορολογίας, ενώ πολλοί από αυτούς ακόμα μαζεύουν τις ζημιές τους από όσα έζησε ο τόπος μας την τελευταία δεκαετία.
Οι αγρότες, σε απόγνωση, βλέπουν να μειώνονται ποσά της Κ.Α.Π. λόγω άστοχου σχεδιασμού από τη Κυβέρνηση και βρίσκονται σε ομηρία, αναμένοντας αποζημιώσεις λόγω καταστροφών στη παραγωγή τους, μιας και κανείς δεν φρόντισε για την επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

Αγαπητοί μας συμπατριώτες, από τη συμμετοχή μας εξαρτάται το μέλλον μας. Η Αποχή δεν είναι μήνυμα αντίδρασης, είναι στήριξη στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι αν ο κος. Μητσοτάκης ή ο κος. Κασσελάκης είναι πλουσιότερος. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ποια συμφέροντα υπηρετεί ο καθένας.

Το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί. Συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, Συγκάλυψη στις Υποκλοπές, Συγκάλυψη στις διαρροές προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων.

Η Κυριακή είναι ευκαιρία για μια νέα ΑΛΛΑΓΗ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που θα είναι προάγγελος των εθνικών εκλογών, αλλά και για ένα άλλο μίγμα πολιτικής στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιβάλλει πολιτικές λιτότητας. Είναι το κόμμα της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν και του κου. Βέμπερ, έτοιμο για συνεργασία με την ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κόμμα γεμάτο αγκυλώσεις που δεν υποστηρίζει κρίσιμα για την επιβίωση της δικής μας πατρίδας ζητήματα, αδύναμο στην Ευρώπη.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που στήριξαν με σθένος τη παραμονή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια τα χρόνια της κρίσης, μπορούμε να δώσουμε ξανά την Ελπίδα στον ελληνικό λαό και να συμβάλλουμε στον αγώνα για μια άλλη Ευρώπη.

Σήμερα με προτάσεις καλούμε όλες τις γενιές να δώσουμε μαζί έναν τίμιο θεσμικό αγώνα. Καλούμε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, κάθε προοδευτικό πολίτη να συστρατευτεί και να κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για μια νέα, μεγάλη Αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας. Για να γίνει ξανά το Κίνημά μας σημείο συνάντησης και έκφρασης των μη προνομιούχων. Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι και τα μέλη δίνουν καθημερινή προσωπική και συλλογική μάχη, για μια χώρα που η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τη Κυριακή 09 Ιουνίου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Μπορούμε και Αξίζουμε περισσότερα».

Υ.Γ. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, τη Βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη και όλους τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επισκέφτηκαν το Νομό μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οποίοι είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής: Χριστίνα Αλίρη, Κρυσταλλία Αρμενάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Θοδωρή Ζαγοράκη, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Γεώργιο Καλλιακμάνη, Λευτέρη Καρχιμάκη, Ηλία Κικίλια, Γιάννη Μανιάτη, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Νικόλαο Ξυλούρη, Μυρτώ Σαμάρα – Οικονόμου, Φίλιππο Σαχινίδη, Ανδρέα Σπυρόπουλο, Στεφάνια Τανιμανίδου, Κώστα Τσουκαλά, Γιώργο Τσούμα, Κώστα Χρυσόγονο.