ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομός Σερρών: Όλα έτοιμα για τις Ευρωεκλογές

Όλα είναι έτοιμα και στην Π.Ε Σερρών για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών την Κυριακή 9 Ιουνίου, με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ομαλή διεξαγωγή τους. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο υπεύθυνος εκλογικού υλικού της Π.Ε Σερρών Πολυχρόνης Κουκουζέλης είπε πως ήδη έχει δοθεί όλο το εκλογικό υλικό στους Δήμους, από σήμερα γίνεται η παρουσίαση των δικαστικών αντιπροσώπων οι οποίοι παραλαμβάνουν και τους σάκους .

Συνολικά τα εκλογικά τμήματα στην Π.Ε Σερρών είναι 396 –συμπεριλαμβανομένου και του ενός τμήματος στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.  Στην εκλογική αναμέτρηση για την ευρωβουλή τα εκλογικά τμήματα είναι 100 λιγότερα από πέρυσι στις εθνικές εκλογές,  διότι αυξήθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων σε κάθε εκλογικά τμήμα. Συνολικά καλούνται να ψηφίσουν στην Π.Ε Σερρών 219.000 περίπου πολίτες.

121 εκλογικά τμήματα στο Δήμο Σερρών

Στο Δήμο Σερρών τα εκλογικά τμήματα είναι 121, ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί εδώ και μέρες στους προκαθορισμένους χώρους (Είσοδος Δημαρχείου, Διοικητήριο και Δικαστικό Μέγαρο), οι πίνακες με τα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου/ Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου/Λυκείου, τα οποία είναι διαχρονικά τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα, εξαιρούνται, από την εκλογική διαδικασία, καθώς έχουν οριστεί ως εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε οι εκλογείς που ασκούσαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις συγκεκριμένες σχολικές δομές, υποχρεωτικά θα μετακινηθούν σε άλλα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Σερρών στη ιστοσελίδα του με ένα κλικ στο εικονίδιο «Μάθε που ψηφίζεις», οι πολίτες μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση της κατοικίας τους.

«Σημείο υποδοχής ΑΜεΑ»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας  την είσοδο κάθε εκλογικού κέντρου και συγκεκριμένα στο ισόγειο, θα υπάρχει «Σημείο υποδοχής ΑΜεΑ», για τα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Ο δημοτικός υπάλληλος που θα παρευρίσκεται εκεί θα ενημερώνει τον δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος για λόγους διαφάνειας και συνοδευόμενος από μέλος της εφορευτικής επιτροπής, θα κατεβαίνει στον πολίτη για να ασκήσει ο τελευταίος το εκλογικού του δικαίωμα, τηρώντας όλα τα μέτρα για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

Πληροφορίες για τους πολίτες

Το Δημοτολόγιο του Δήμου θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα  (Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321350131 & 2321350117)

Το ΚΕΠ του Δήμου Σερρών θα λειτουργεί αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321350000)