ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναγία Σουμελά: Κοσμοσυρροή στη γιορτή της Μεγαλόχαρης

Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάζεται και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδει στον Ναό, όπου είναι σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει λιτανεία.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που σπεύδουν σήμερα στους ιερούς ναούς προκειμένου να εκπληρώσουν κάποιο τάμα που έχουν κάνει, προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, είναι παρόντες μέλη χορευτικών συλλόγων όπου με τις παραδοσιακές φορεσιές τους τιμούν την Παναγία των Ποντίων.

Στο Βέρμιο βρίσκεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι “εδώ και πολλά χρόνια έρχομαι να προσκυνήσω στην Παναγία Σουμελά. Έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, της μακρόχρονης παράδοσης των Ποντίων. Θα προσπαθούμε όλοι μας έτσι ώστε ο ελληνισμός και η χριστιανοσύνη να τιμά και να κρατάει άσβεστη τη φλόγα“.

Τη κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης.

Πηγή: thestival.gr