Χωρίς κατηγορία

Κουτσούμπας για πτωχευτικό: «Στο σφυρί η περιουσία των εργαζομένων»

Χαριστική βολή» στην προστασία της πρώτης κατοικίας χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που συζητείται σήμερα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή.

«Κάνετε τους εργαζόμενους νοικάρηδες στα σπίτια τους» κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας ασκώντας κριτική στην «προκλητική», όπως ανέφερε, διάταξη της κυβέρνησης που προβλέπει ότι οι πτωχευμένοι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν για 12 χρόνια ενοίκια σε ιδιωτικό φορέα για να παραμείνουν στα σπίτι τους. «Η πολιτική σας μετατρέπει το λαό σε ενοικιαστή στο σπίτι του και τον κάνει εργαζόμενο υπέρ των τραπεζών για τρία χρόνια» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπα και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «άλλους θα τους βγάλετε έξω χαρακτηρίζοντάς τους ως μη ευαίσθητες ομάδες».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε, επίσης, ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να ισχυροποιήσει τη μεγάλη ιδιοκτησία και τις τράπεζες «βγάζοντας στο σφυρί» την περιουσία των εργαζομένων. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αδιαφορία της κυβέρνησης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. «Τι μοίρα περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες με αυτό τον Πτωχευτικό Κώδικα;» διερωτήθηκε και προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο θα φέρει όλους αυτούς τους πολίτες απέναντι σε ένα «Γολγοθά» απειλών και κατασχέσεων.

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε επίσης την πρόβλεψη του Πτωχευτικού Κώδικα που επιτρέπει την αυτοδίκαια απόλυση χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πτωχεύουν. «Αυτόματα οι εργαζόμενοι απολύονται μαζικά και πετιούνται στο δρόμο χωρίς αποζημίωση» ανέφερε και κατήγγειλε τη ρύθμιση ως «ιδιαίτερα ευνοϊκή» για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σημείωσε, ταυτόχρονα, ότι ο ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική τροπολογία προκειμένου να προηγούνται οι εργασιακές απαιτήσεις έναντι όλων των άλλων σε περιπτώσεις πτώχευσης.