Χωρίς κατηγορία

Κώστας Καρπουχτσής για επιχειρήσεις: Να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη του αναφέρει σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης πανελλαδικά, ο Κώστας Καρπουχτσής, Οικονομολόγος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fakebook:

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν χτες, καταδεικνύουν την ισοπεδωτική επίδραση της πανδημίας στον τζίρο των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης.
Στις Σέρρες δε, η κατάσταση πιέζει τους επαγγελματίες του κλάδου σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκα για την περιοχή μας και φαίνονται στις εικόνες.
Η χειμερινή περίοδος που έρχεται αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στους αυτούς τους κλάδους. Έτσι καταδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη για άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
Τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η επιδότηση της εργασίας, η μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, η μείωση του ΦΠΑ για τους πληττόμενους κλάδους, είναι αναπόφευκτα μονόδρομος για την επιβίωση προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας.

 

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση πανελλαδικά του τζίρου στις επιχειρήσεις καταλυμάτων κατά 94,3% και στην εστίαση κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, καταδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την πλήρη κατάρρευση σε δύο κλάδους που, έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.»