ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται – Απαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα στην εστίαση έχει στο σχεδιασμό της η κυβέρνηση και όπως είναι γνωστό από σήμερα διανύουμε εβδομάδα τελικών αποφάσεων. Τρίτη και Τετάρτη όλα τα νέα μέτρα θα πέσουν στο τραπέζι και η εστίαση είναι ακόμη μία φορά στο επίκεντρο.

Τα βασικά σενάρια για τα νέα μέτρα στην εστίαση είναι δύο. Πρώτον να αποκλειστούν πλήρως οι ανεμβολίαστοι από την εστίαση, ακόμη και από εξωτερικούς χώρους. Δεύτερον (με λιγότερες πιθανότητες) να υπάρξει νέο ωράριο στην εστίαση και να κλείνουν νωρίς το βράδυ καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών και στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν νέα μέτρα και εισηγήσεις, τα οποία θα έχουν στόχο κυρίως στους ανεμβολίαστους. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής θα αφορούν ουσιαστικά τους ανεμβολίαστους, με τον κλοιό των περιορισμών να σφίγγει κι άλλο.

Μεταξύ των μέτρων που ακούγονται είναι το απαγορευτικό και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για όσους έχουν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο. Δηλαδή δε θα μπορούν να επισκεφτούν εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ούτε με rapid tests. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε τρία και όχι δύο rapid tests την εβδομάδα προκειμένου να πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να επιστρέφει η μάσκα για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.