ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝ.ΑΛ.: Χωρίς τεστ θα ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι

Χωρίς τεστ θα ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, ενώ η πανδημία γίνεται όλο και πιο επιθετική και η εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» τρομάζει τον πλανήτη!

Τη στιγμή που η ΝΔ αποφάσισε την αναστολή του Συνεδρίου της, η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ προκαλεί έντονους προβληματισμούς. Πολύ περισσότερο που σε αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων και οι οποίοι προφανώς συμφώνησαν με τη λήψη της απόφασης.

Είναι σαφές πως στο όνομα της μεγαλύτερης συμμετοχής στην ψηφοφορία η Χαριλάου Τρικούπη αποστέλλει λάθος μήνυμα, υπονομεύοντας την πολιτική που είχε καθορίσει η Φώφη Γεννηματά στο θέμα των εμβολίων και αποστέλλοντας λάθος πολιτικό μήνυμα.

Ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ):

Η ΕΔΕΚΑΠ ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου:

1. Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

2. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

3. Για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ