Χωρίς κατηγορία

Κικίλιας: «Ύστατη λύση το lockdown»

Έκκληση για εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, «πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα», απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι τον πρώτο λόγο σε αυτό τον έχουν οι ειδικοί επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις, μετά τις εισηγήσεις τους. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται κι αυτό δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα, αλλά αντίθετα υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτό «αποτελεί την ύστατη λύση», καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας είπε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος, αναφορικά με τις ΜΕΘ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι συνεχώς προστίθενται νέες στο σύστημα, ενώ ειδικά στην Αττική «οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150».