ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυναικολόγος Κουτμερίδου – «Τη συμβούλευα να εμβολιαστεί, άλλοι την απέτρεψαν»

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον κορωνοϊό.

Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε από τον ιό.

Οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική και έδιναν μάχη να κρατήσουν στη ζωή και την μητέρα. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Σοκαριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Live News» ο γυναικολόγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί.

«Προσπάθησα να την πείσω… την απέτρεψαν»

«Τη συμβούλευσα να κάνει εμβόλιο, αυτή και ο σύζυγός της, από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή, γιατί είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού όχι μόνο στις έγκυες γυναίκες, όχι μόνο σ’ αυτές που παρακολουθώ εγώ, αλλά και στις άλλες οι οποίες με συμβουλεύονται λόγω της ιδιότητάς μου ως ειδικός επιδημητικός και με παίρνουν εκατοντάδες τηλέφωνα για να μου ζητήσουν τη γνώμη μου» επεσήμανε ο γυναικολόγος της γυναίκας που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Εγώ είμαι υπέρ του εμβολιασμού, έχω εμβολιάσει όλους στην οικογένειά μου, έχω εμβολιαστεί ο ίδιος, έχω εμβολιάσει το προσωπικό μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επανειλημμένα και φορτικά προσπάθησα να πείσω αυτήν τη γυναίκα, που δεν είναι μόνο μια πελάτισσά μου αλλά μια καλή μου φίλη, όχι τώρα, αλλά πολλά χρόνια, μια γυναίκα την οποία εκτιμώ αφάνταστα, και ο πατέρας της, οι οποίοι είναι προσωπικοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε ο γιατρός και πρόσθεσε:

«Προσπάθησα να την πείσω αλλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ο σύζυγός της, που είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, και η οικογένειά του, δεν έχουν εμβολιαστεί, την απέτρεψαν, δεν ξέρω με ποια κίνητρα, την απέτρεψαν να εμβολιαστεί πιθανώς λόγω κάποιου πνευματικού; Δεν γνωρίζω παραπάνω. Αλλά η γυναίκα, επανειλημμένα και φορτικά την έχω συμβουλεύσει παρόντων μαρτύρων, άνθρωποι του περιβάλλοντός μου», τόνισε.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που ο σύζυγός της δεν ερχόταν πάνω να παρακολουθήσει το μωράκι στις επισκέψεις, γιατί ήταν παρεξηγημένος μαζί μου, επειδή επέμενα να κάνουν εμβόλιο! Αυτή είναι η αλήθεια έχω το θάρρος της γνώμης μου, είμαι γιατρός και είμαι τόσα χρόνια μάχιμος γιατρός και έχω το θάρρος της γνώμης μου» επέμεινε ο ίδιος.

«Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της υποκίνησε και τον άνδρα της»

Ερωτηθείς τι απάντηση του έδινε εκείνη όταν της σύστηνε να κάνει το εμβόλιο, ο γιατρός σημείωσε ότι του έλεγε πως θα το κάνουν μετά τον τοκετό και οι δύο. «Φοβόταν. Λυπάμαι, μία εγκυμοσύνη που ήταν τόσο πολύτιμη… Προσωπικά δεδομένα δεν αποκαλύπτω. Όπως και η ηλικία της ήταν λάθος και επίσης δεν προσπαθώ να σας πω κάτι» συνέχισε ο γυναικολόγος.

«Υποπτεύομαι ότι ο πνευματικός της είναι αυτός που υποκίνησε και τον άνδρα της. Δεν ξέρω κατ’ αρχήν πώς εμφανίστηκε αυτή φημολογία ότι ο γιατρός της είπε να μην κάνει εμβόλιο. Εγώ ποτέ δεν το είπα, ποτέ, το δηλώνω ευθαρσώς και έχω και μάρτυρες» ξεκαθάρισε. «Θλίβομαι, έχω απέραντη οδύνη, κατέληξε ο γυναικολόγος.