ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Google: Θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι χρησιμοποιούν  το Gmail  και άλλες υπηρεσίες της Google.

Η εταιρία έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των αυστημάτων της διαγράφοντας χιλιάδες ή και εκατομμύρια λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το 2021.

Από την κάθαρση μπορεί να επηρεαστούν όλο το Google Workspace, το οποίο περιλαμβάνει τα Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, καθώς και το YouTube και το Google Photos.

Η αναβάθμιση γίνεται για λόγους ασφαλείας καθώς οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι σε απειλές όπως το spam, το phishing ή να καταφέρουν κάποιοι να τους ελέγχουν.

Το 2020, η Google είχε δηλώσει ότι θα αφαιρούσε το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε έναν ανενεργό λογαριασμό, αλλά δεν θα τον διέγραφε.

Πριν προχωρήσει τη διαγραφή θα στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού και στο ταχυδρομείο αποκατάστασης των ανενεργών λογαριασμών πριν προχωρήσει στη διαγραφή.

Η αλλαγή πολιτικής ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google και όχι για εκείνους που προορίζονται για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

Πηγή: cnn.gr