Χωρίς κατηγορία

Γιώργος Καββαθάς: «Στοχοποιείται η εστίαση – “Πεθαίνει” ο κλάδος»

Η αναστολή της λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη “αυξημένου κινδύνου” είναι ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

“Για άλλη μια φορά στοχοποιείται η εστίαση. Η έννοια του lockdown είναι δεδομένο πλέον ότι έχει ταυτιστεί με την εστίαση” δηλώνει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, υψώνοντας κραυγή αγωνίας για την επόμενη ημέρα στον κλάδο.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, “πλέον είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν λουκέτα” και πρόσθεσε ότι “πολλές από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν λόγω του μέτρου, δεν πρόκειται να ξανανοίξουν”. Ο κ. Καββαθάς είπε ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα είναι “σταγόνα στον ωκεανό. Ανεπαρκή και τραγικά”.

Όπως είπε “η μείωση του τζίρου στην εστίαση βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τοπικά lockdown, φτάνει το 60%”, ενώ έκρουσε καμπανάκι κινδύνου ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν καθώς ο κλάδος συνολικά είναι από τους υπερχρεωμένους.