ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί τα Φίλτρα Νερού είναι η Καλύτερη Λύση για το Νερό της Αθήνας

Είναι αλήθεια, πως η περιοχή που κατοικείτε, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του νερού της βρύσης. Παράγοντες όπως η προέλευση του νερού, η παλαιότητα του δικτύου υδροδότησης και η τοποθεσία της δεξαμενής του νερού είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς που παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, το νερό της βρύσης κρίνεται ακατάλληλο και θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό. Όμως και το εμφιαλωμένο κοστίζει πανάκριβα, ενώ δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την ποιότητα του.

Η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη με σχετικά παλιό δίκτυο υδροδότησης. Έτσι, παρόλο που το νερό της βρύσης είναι πόσιμο, ενδέχεται να περιέχει μια πληθώρα από βλαβερές ουσίες. Με τα φίλτρα νερού μπορείτε να προστατευτείτε απ’ αυτές και να προσφέρετε στους αγαπημένους σας μόνο καθαρό νερό.

Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε περισσότερα για τα προβλήματα του νερού στην πρωτεύουσα και γιατί τα φίλτρα νερού για την Αθήνα είναι απαραίτητα.

Το Πρόβλημα του Νερού της Βρύσης στην Αθήνα

Οι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας συχνά παραπονιούνται πως το νερό της βρύσης έχει μια περίεργη οσμή. Συνήθως αυτό είναι αποτέλεσμα της χλωρίωσης του νερού, η οποία πραγματοποιείται για την απολύμανσή του. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το χλώριο και τα υποπροϊόντα του δεν είναι καλά για την υγεία.

Παράλληλα, όπως αναφέραμε παραπάνω, το δίκτυο υδροδότησης της Αθήνας είναι αρκετά παλιό. Μάλιστα το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση των σωληνώσεων από το τρεχούμενο νερό, πράγμα που απελευθερώνει διάφορες βλαβερές ουσίες.

Ποιες Ουσίες Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

#1 Χλώριο

Το χλώριο χρησιμοποιείται ευρέως για την απολύμανση του νερού και ιστορικά έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως είναι ο τύφος και η χολέρα. Ωστόσο, το χλώριο που δε χρησιμοποιείται, δημιουργεί διάφορες ενώσεις και υποπροϊόντα που επιδρούν αρνητικά στον ανθρώπινο οργανισμό, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε το νερό για το μπάνιο μας. Η ουσία αυτή έχει πλέον συνδεθεί με την εμφάνιση μορφών του καρκίνου και διαφόρων βλαβών στο καρδιαγγειακό και ενδοκρινικό σύστημα.

#2 Μόλυβδος

Ο μόλυβδος εμφανίζεται συχνά στο νερό της βρύσης εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων και της διάβρωσης των σωληνώσεων. Αυτό το στοιχείο θεωρείται εξαιρετικά τοξικό και διάφορες μελέτες το έχουν συσχετίσει με προβλήματα στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και το συκώτι.

#3 Χαλκός

Ο χαλκός χρησιμοποιείται αρκετά στα δίκτυα υδροδότησης καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ωστόσο, η ύπαρξη αυτού του στοιχείου στο νερό ενδέχεται να το χρωματίσει, να του δώσει μια στυπτική γεύση και να προκαλέσει διάφορα θέματα στην υγεία, εάν ξεπεράσει τα 20m/g.

#4 Ίνες Αμιάντου

Οι ίνες αμιάντου περιέχονται στο νερό της βρύσης σε περιοχές όπου το δίκτυο είναι αρκετά παλιό, αφού τέτοιες σωληνώσεις χρησιμοποιούνταν ευρέως στο παρελθόν. Τα φίλτρα νερού είναι απαραίτητα για την αφαίρεση των ινών αμιάντου από το νερό καθώς είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Όλες αυτές οι ουσίες που εντοπίζονται στο νερό της Αθήνας ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Προκειμένου να τις αποφύγει κανείς συνίσταται το φιλτράρισμα του νερού της βρύσης είτε με φίλτρα νερού είτε με ψύκτες νερού, που διαθέτουν φίλτρα νερού, ώστε να αφαιρούνται αποτελεσματικά πάσης φύσεως βλαβερές ουσίες και να είστε σίγουροι για την ποιότητα του. Η ποιότητα δε του νερού είναι ασύγκριτη όπου κι αν κατοικείτε.

Σχετικές ειδήσεις

Καβάλα: Νεκρός άνδρας σε αρδευτικό κανάλι

Serres24

Παυλάκης: Lockdown τώρα ή τσουνάμι νεκρών

Serres24

Βρέθηκε νεκρή σε θάλαμο του νοσοκομείου Κέρκυρας

stydio3