Χωρίς κατηγορία

Facebook – Νέα υπηρεσία για ραντεβού

Μια νέα υπηρεσία για «ραντεβού» θέτει σε λειτουργία το Facebook σε 32 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η υπηρεσία Facebook Dating, που ήδη είναι διαθέσιμη σε 20 χώρες του κόσμου, επρόκειτο να ενεργοποιηθεί στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, ωστόσο καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η νέα υπηρεσία, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2019, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα ειδικό προφίλ μέσω Facebook για εύρεση συντρόφου, τον οποίο μπορούν να διαγράψουν ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεαστεί ο λογαριασμός τους. Το μικρό όνομα και η ηλικία του χρήστη θα εισάγεται στο Facebook Dating αυτομάτως από τον λογαριασμό του στο Facebook και δεν θα μπορεί να τροποποιηθεί, ενώ το επίθετό του θα παραμένει κρυφό. Επιπλέον, ο κάθε χρήστης θα επιλέγει ποιες πληροφορίες από την προσωπική ζωή του θα εμφανίζονται στο dating προφίλ του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η υπεύθυνη της νέας υπηρεσίας, Κέιτ Όρσεθ, τόνισε σε σχετική ανάρτησή της: «Ξεκινούμε το Facebook Dating στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να βρουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα από πράγματα που έχουν κοινά, όπως ενδιαφέροντα, γεγονότα και ομάδες».

Από τότε που λειτουργεί η υπηρεσία σε 20 μη ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την Όρσεθ, έχουν γίνει περισσότερα από ενάμισι δισεκατομμύριο «ταιριάσματα». Το Facebook Dating περιλαμβάνει το Secret Crush, που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει έως εννέα φίλους ή ακολούθους από το Facebook και το Instagram, με τους οποίους ενδιαφέρεται για πιθανή σχέση. Αν και κάποιος άλλος χρήστης έχει κάνει το αντίστροφο, τότε πρόκειται για «ταίριασμα». Για κάτι περισσότερο, υπάρχει η δυνατότητα εικονικού ραντεβού (virtual date) μέσω βιντεοκλήσης. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει ηλεκτρονική πρόσκληση σε κάποιον/α και, αν πάρει θετική απάντηση, οι δυο τους μπορούν να μιλήσουν.