ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φ. Αραμπατζή: «Θέλω να συγχαρώ την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη»

«Πρέπει να ανατρέψουμε το “η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της” γιατί η φυγή των ταλέντων μας στο εξωτερικό είναι, μαζί με το δημογραφικό, τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας», υποστήριξε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και Οργάνωση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία –Σύλλογος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδας», την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025.

«Πρόκειται για μία γενναία και ρεαλιστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που διορθώνει μία μεγάλη αδικία και στρέβλωση σε βάρος των Ελλήνων γιατρών, που έχουν λάβει ειδικότητα και εξειδίκευση στην Αμερική, αναγνωρίζοντας με μία απλή αίτηση την ειδικότητά τους», πρόσθεσε η κ. Αραμπατζή.

«Θέλω να συγχαρώ την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη που σήμερα, με την τροπολογία, που κατατέθηκε, διορθώνεται μια τέτοια στρέβλωση…Μία ταλαιπωρία εκατοντάδων επιστημόνων, που ξόδεψαν κόπο, χρόνο, χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξειδικευτούν σε ιατρικές ειδικότητες και που μέχρι σήμερα, δεν είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας, τερματίζεται», τόνισε η Σερραία Βουλευτής.

Η κ. Αραμπατζή κατά την ομιλία της σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που προχωρούν στην αυτόματη αναγνώριση των συγκεκριμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων αποδεικνύοντας έτσι ότι η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του “brain gain”. «H χώρα μας τα χρόνια της κρίσης υπέφερε πολύ από το brain drain και έχασε πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Η σημερινή νομοθετική ρύθμιση αποδεικνύει περίτρανα ότι η πολιτική του brain gain, που εγκαινίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2019, έχει συνέπεια και συνέχεια αλλά κι απτά αποτελέσματα.», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Αραμπατζή και στην εφαρμογή του ψηφιακού εργαλείου “kids wallet”, που θεσπίζεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας σημαντικής γραμμής άμυνας και προστασίας των ανήλικων παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς θα λειτουργεί ως επίσημο ψηφιακό αποδεικτικό ταυτότητας του παιδιού προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πραγματική ηλικία του και έτσι προοδευτικά, με τη συνεργασία και των πλατφορμών, να χρησιμοποιεί με ασφάλεια τα social media. «Είναι ένα εργαλείο γονικού ελέγχου, που χρειάζεται τη συμμαχία, τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, των γονιών, της οικογένειας, των δασκάλων, των παιδαγωγών, των προπονητών των παιδιών μας, να δείξουμε την προσοχή, που επιβάλλεται, να ενεργοποιηθούμε, να ξεβολευτούμε, να αφήσουμε τους εγωισμούς και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της μάστιγας του διαδικτυακού εθισμού, που ταλαιπωρεί σχεδόν όλο τον πλανήτη.», τόνισε η Σερραία Βουλευτής.

Τέλος, με αφορμή τη ρύθμιση για τη σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Σύλλογος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδας» η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε και στη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην παιδική παχυσαρκία και στην ανάγκη συνολικής αντιμετώπισής της. «Το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη σε ένα επάγγελμα συνδεδεμένο όχι μόνο με την αισθητική αλλά κυρίως την υγεία, να θωρακίσει τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά κυρίως τους πολίτες, από φαινόμενα αντιποίησης επαγγέλματος, από την τάση, που κατακλύζει δυστυχώς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου ο καθένας παρουσιάζεται ως ειδικός δίνοντας γνώμη και συμβουλές χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο με ό,τι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία μπορεί αυτό να σημαίνει. Πρόσωπα πολύ επιδραστικά, influencers και δημιουργοί περιεχομένου μπορεί -αν μπαίνουν σε ιατρικά χωράφια- να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι θεωρούμε.», κατέληξε η κ. Αραμπατζή.