ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδιάτρους

Οι εμβολιασμοί παιδιών θα γίνονται και από ιδιώτες παιδιάτρους στα ιατρεία τους. Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η ένταξη και των ιδιωτών παιδιάτρων στην εμβολιαστική διαδικασία παιδιών άνω των 12 ετών.

Από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο οι παιδίατροι θα πείσουν τους γονείς να αποφασίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους πριν ανοίξουν τα σχολεία, ιδίως από τη στιγμή που δεν μιλάμε για υποχρεωτικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και εκπρόσωποι των παιδιατρικών συλλόγων.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς όπως είπε, για τα παιδιά η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την οργανωμένη ένταξη τους καθώς οι παιδίατροι είναι αυτοί που μπορούν να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς».

Σχετικές ειδήσεις

Σέρρες: Πρόσληψη προσωπικού στον ΟΠΑΚΠΑ

Serres24

Σέρρες: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας δρόμου Serres Ultra Trail 86,7km

Serres24

Σέρρες: 209 rapid tests – Πόσα τα θετικά

Serres24