Χωρίς κατηγορία

Δήμος Βισαλτίας: Συνάντηση για την διαχείρηση αδέσποτων ζώων

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των αδέσποτων και μη φυλασσόμενων ζώων και άλλα νομικά θέματα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, κ. Αργύρη Χατζημάρκου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας κ. Αστέριο Σαλιάκα, τον Προϊστάμενο Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών κ. Λεωνίδα Βαρούδη και την Υπεύθυνη της Κτηνιατρικής κα Λεμονιά –Αναστασία Βαλτοπούλου.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αυξημένο αριθμό αδέσποτων και μη φυλασσόμενων ζώων στην περιοχή της Βισαλτίας. Έγινε καταγραφή των προτάσεων, παρατηρήσεων και επισημάνσεων από τους συμμετέχοντες, με στόχο τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη διαχείριση τόσο των αδέσποτων όσο και των μη φυλασσόμενων ζώων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέθεσε τις ενέργειες οι οποίες έγιναν μέχρι σήμερα, όπως οι 700 περίπου στειρώσεις αδέσποτων ζώων, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και την Διεθνή Οργάνωση ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ενώ παράλληλα έγινε η πρόσληψη κτηνιάτρου για την αντιμετώπιση των επιθετικών αδέσποτων ζώων.
Όπως επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελεί η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ παράλληλα κοινή διαπίστωση ήταν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν κτηνοτρόφοι και κυνηγοί της περιοχής.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ