Χωρίς κατηγορία

Διάβαση Πεζών: «Ευχολόγια αντί έργων η δημοτική αρχή Χρυσάφη»

Δελτίου τύπου εξέδωσε η παράταξη “Διάβαση Πεζών” για τον απολογισμό του δημάρχου Σερρών Αλ. Χρυσάφη.

Συγκεκριμένα:

«Η διαδικασία του ετήσιου απολογισμού της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, εδώ και πολλά χρόνια δείχνει να έχει απαξιωθεί πλήρως, από τους Σερραίους δημότες.

Παραγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, ο νυν δήμαρχος κ. Χρυσάφης, εμφορούμενος πιθανώς, από τον ενθουσιασμό των προκατόχων του, έκανε τον δικό του απολογισμό, που περισσότερο έδειχνε να παραπέμπει σε προεκλογικό αγώνα, παρά σε έναν ζωντανό και ουσιώδη διάλογο, που θα αφορά το μέλλον αυτού του τόπου. Το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασής του, αφορούσε στον προγραμματισμό των επόμενων χρόνων, λες και ανέλαβε τη σκυτάλη του Δήμου, μόλις χθες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχέδια και προγράμματα βρίσκονται καθ’ οδόν για υλοποίηση (χωρίς, βέβαια, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα), ενώ σε σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα τους Σερραίους δημότες (κεντρικό πάρκο, κοιλάδα, κυκλοφοριακό, Στρατόπεδο Παπαλουκα) οι υποσχέσεις είχαν τον χαρακτήρα του ευχολογίου. Διαπιστώσαμε, επίσης, πως προεκλογικές υποσχέσεις που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της σημερινής δημοτικής Αρχής και αναδείχθηκαν ως «οι σημαίες» της παράταξης κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, δεν αναφέρθηκαν σε κανένα σημείο της ομιλίας του δημάρχου.

Αναφέρουμε τις σημαντικότερες :

-Μειώνουµε κατά 30% τα δηµοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις.

-Απαλλάσσουµε από τα δηµοτικά τέλη ειδικές κατηγορίες επιχειρηµατιών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑµεΑ κλπ) -Χορηγούµε πλήρη απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα 3 πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επεκτείνουµε µε κάθε αύξηση της απασχόλησης.

-∆ηµιουργούµε θερµοκοιτίδες επιχειρηµατικότητας µε παροχή δωρεάν χώρου και χρηµατοδότησης όλων των εξόδων λειτουργίας σε όλες τις startup επιχειρήσεις.

-Εγκαθιστούµε ολοκληρωµένο σύστηµα «έξυπνης γεωργίας», µε µέτρηση περιβαλλοντικών συνθηκών υγρασίας, θερµοκρασίας, pH νερού, ένταση φωτός κ.α. το οποίο θα βοηθήσει τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία µε το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο.

-Ενισχύουµε όλες τις πρωτοβουλίες της επιχειρηµατικής κοινότητας µε στόχο την ανάπτυξη.

-Με υπογειοποιηµένους και «έξυπνους» κάδους στο κέντρο της πόλης, µε προµήθεια νέων ηλεκτρικών απορριµµατοφόρων, µε δηµιουργία πράσινων σηµείων και γωνιών ανακύκλωσης.

Σ’ έναν Νομό και μία πόλη, που βρίσκονται στις τελευταίες βαθμίδες της οικονομικής βιωσιμότητας της χώρας μας, ο κ. δήμαρχος φαίνεται να επιλέγει αμφιβόλου περιεχομένου μακρόπνοες και εικονικές δράσεις, παραγνωρίζοντας ή αγνοώντας επιμελώς θέματα άμεσου και ουσιαστικού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην καθημερινότητα του Σερραίου δημότη.

Εκτός, βέβαια, και αν σηματοδοτεί τομή για τα πεπραγμένα της πόλης η ονοματοδοσία του στρατοπέδου Παπαλουκά σε πάρκο Καραμανλή.»