ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Σταματά το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19

Η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που σταματά το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται καθώς ο ιός βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

“Η άνοιξη έφτασε, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Δανίας είναι υψηλή και η πορεία της πανδημίας έχει αντιστραφεί”, ανέφερε η Αρχή Υγείας της Δανίας.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid στη Δανία ξεκίνησε λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2020. Περίπου 4,8 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε η υγειονομική αρχή, ενώ πάνω από 3,6 εκατ. άνθρωποι έλαβαν αναμνηστικό εμβόλιο.

Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας μεταξύ του πληθυσμού είναι υψηλά.

“Έχουμε καλό έλεγχο της επιδημίας, η οποία φαίνεται να υποχωρεί. Τα ποσοστά εισαγωγής στα νοσοκομεία είναι σταθερά και αναμένουμε επίσης να μειωθούν σύντομα. Ως εκ τούτου, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19”.

Η Soborg επέμεινε ότι το κοινό μπορεί ακόμη να εμβολιαστεί κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, εάν το επιθυμεί, και ότι οι χώροι εμβολιασμού θα παραμείνουν ανοιχτοί σε όλη τη χώρα.

Η Αρχή Υγείας και Φαρμάκων της Δανίας δήλωσε ότι πιθανώς θα χρειαστεί να υπάρξει ξανά εμβολιασμός κατά του Covid-19 το φθινόπωρο.

Πηγή: capital.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ουκρανία: Είναι ο Μιχαήλ που μίλησε στη Βουλή, νεκρός;

Serres24

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για δεύτερη κορύφωση σε περιοχές που η πανδημία υποχωρεί

stydio3

Ρωσία: Οι 4 όροι του Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος

Serres24