ΣΕΡΡΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρήστος Μέγκλας: Συγκλονισμένη η Σερραϊκή κοινωνία από την απώλεια – Μεγάλο το κενό που αφήνει

Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό στον επιχειρηματικό και θεσμικό  στίβο από την απώλεια του Χρήστου Μέγκλα, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.

Ήδη από το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, βουλευτές, δήμαρχοι, φορείς, σύλλογοι αλλά και εκατοντάδες Σερραίες και Σερραίοι έχουν πλημμυρίσει τα social media με συλλυπητήρια μηνύματα.

Άφησε την τελευταία του πνοή  στο σπίτι του με όλους τους δικούς του στο πλευρό του  σε ηλικία 64 ετών ύστερα από μία άνιση μάχη το τελευταίο διάστημα.

Μεθοδικός και πεισματάρης διέπρεψε στην οικονομική και θεσμική ζωή του τόπου μας, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία και στα δυο επίπεδα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δημιούργησε μία πετυχημένη επιχείρηση που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Στο Επιμελητήριο Σερρών ειδικά χάραξε νέες διαδρομές  με τις καινοτόμες δράσεις  εντάσσοντας το ΕΒΕΣ στο δρόμο της εξωστρέφειας. Κράτησε σταθερά το πηδάλιο του κορυφαίου οικονομικού οργάνου του Νομού. Με το κύρος του και την δράση του το απογείωσε βάζοντας ψηλούς στόχους και εμπνέοντας τους συνεργάτες του.

Ο Χρήστος Μέγκλας αφήνει μία μεγάλη κληρονομιά και ένα σημαντικό έργο και μία παρακαταθήκη για το μέλλον του σερραϊκού επιχειρείν.

Η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και η σερραϊκό κοινωνία πενθεί μία μοναδική απώλεια και γνωρίζει ότι έχει επωμισθεί για μεγάλη ευθύνη .

Να συνεχίζει στους ίδιους δρόμους που χάραξε και ο ίδιος ως τολμηρός και πρωτοπόρος.

Ο Χρήστος Μέγκλας αγαπούσε τον τόπο του και πίστευε στις δυνατότητες του και τις δυνάμεις του  δυναμικού του.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΕΒΕΣ , τον Νοέμβριο του 2011, έδειξε ότι επιθυμεί να κινηθεί ενωτικά και δυναμικά.

Πίστεψε το όραμα της σερραϊκής έκθεσης και ανέλαβε την τόλμη και το ρίσκο να την διοργανώσει το 2015 στο αύλειο χώρο του Διοικητηρίου.

Με θέληση, πείσμα, επαγγελματισμό η έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη χρονιά και  καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τα επόμενα χρόνια.

Ως μεθοδικός επαγγελματίας έβαζε πάντα στόχους για το επόμενο βήμα. Στο πλαίσιο αυτό στόχευσε η έκθεση να φιλοξενηθεί στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη διεκδικώντας από την πολιτεία να παραχωρήσει το χώρο.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε το 2019 και η  έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία δικαιώνοντας την επιμονή και την στόχευση του προέδρου του ΕΒΕΣ  Χρ. Μέγκλα.

Ευτύχησε να δεί η προσπάθεια του να ευδοκιμεί με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» για τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

Πάντα αγωνιστικός με υψηλή στόχευση

Διεκδικώντας πάντα το καλύτερο διεκδίκησε κι  έφερε στις Σέρρες το θεσμό του  agribusiness  το 2018, ενώ διοργανώθηκε και δεύτερη φορά το Φθινόπωρο του 2019.

Δίκαιος,  δεν χαριζόταν σε κανέναν

Παρότι ήταν γνωστό ότι ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο δεν χαριζόταν σε κανέναν, έλεγε πάντα τη γνώμη του, χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος. Έλεγε συχνά ότι δεν νοιώθει, ούτε είναι πολιτικός,  αλλά θεσμικός εκπρόσωπος του φορέα των επιχειρηματιών.

Παρότι συχνές ήταν οι προτροπές να ασχοληθεί με την πολιτική είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή απέρριπτε την ιδέα λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τον επιμελητηριακό θεσμό.

Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο

Μεγάλη αγάπη του Χρ. Μέγκλα ήταν και το ποδόσφαιρο. Υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πανσερραϊκού επί ημερών Π. Θεοδωρίδη ενώ υπήρξε και ο άνθρωπος που στήριξε το σωματείο του Εθνικού Γαζώρου που μετονομάστηκε σε  SERRES F.C.

Με δημιουργική σκέψη και ενωτική διάθεση είχε προτείνει την συγχώνευση  της σερραικής ομάδας με τον Πανσερραϊκό, πρόταση που δεν εισακούστηκε.

«Έδωσε τον αγώνα τον καλό»

Ο Χρ. Μέγκλας έδωσε τον κάλο αγώνα για την προκοπή του τόπου μας και είχε την στόφα του ευπατρίδη, αστού Σερραίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Πηγή: sertharros.gr  – Δημήτρης Νάτσιος