Στο ρυθμό του Εγκέλαδου χόρευε όλο το βράδυ η Χαλκιδική αλλά και πολλές άλλες περιοχές.
Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 927/9), στις 01:50, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους. Είχε προηγηθεί μια άλλη δόνηση στις 21.39 το Σάββατο (26/9), μεγέθους 4,4 Ρίχτερ.
Μετά τον ισχυρό σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με επίκεντρο ανοικτά του Αγίου Όρους, σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νότια-νοτιοδυτικά από το Άγιο Όρος και εστιακό βάθος 17 χλμ, στην ίδια θαλάσσια περιοχή σημειώθηκαν νέες σεισμικές δονήσεις, μικρότερης έντασης, με τη μεγαλύτερη να είναι 3,9 Ρίχτερ, στις 02.09 τα ξημερώματα.
Ρίγος δε προκάλεσε η υπενθύμιση ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, την ίδια μέρα που πριν 88 χρόνια σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Χαλκιδική με 161 νεκρούς και είχε μέγεθος 7 Ρίχτερ.
Από την 26η έως και την 29η Σεπτεμβρίου 1932 , σύμφωνα με την μελέτη του καθηγητού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μ. Μαραβελλάκη, έδρασαν τρεις σεισμικές εστίες, οι δύο πρώτες υποθαλάσσιες και η τρίτη υπολιμναία. Η πρώτη είχε επίκεντρο στον κόλπο της Ιερισσού, η δεύτερη κάτω από τον μυχό του Στρυμωνικού κόλπου, ενώ η τρίτη στη λίμνη Βόλβη.
Τις τρεις πρώτες ημέρες των σεισμών δρούσε μόνο η πρώτη αλλά μετά την τρίτη ημέρα άρχισαν να δρουν και οι άλλες δύο εστίες παράγοντας ισχυρούς σεισμούς. Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε μέχρι την 6η Ιανουαρίου 1933, μετρώντας 61 μετασεισμούς.
Στα τέλη του Σεπτέμβρη του 1932, στην Ιερισσό 650 σπίτια εντελώς καταστράφηκαν, 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 175 τραυματίστηκαν. Στο Στρατώνι σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 99 ένεκα της καλής ρυμοτομίας του και του μεγάλου πλάτους των δρόμων.
Μεγάλες βλάβες έπαθαν τα χωριά Γομάτι, Μεγάλη Παναγιά, Αρναία, Νέα Ρόδα, Στάγειρα, Παλαιοχώρι και Σιδηροπόταμος. Στο Άγιο Όρος μόνο οι μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου άντεξαν. Η μονή Σταυρονικήτα έπαθε τρομερές και μη επισκευάσιμες βλάβες και η μονή Κουτλουμουσίου υπέστη σοβαρές βλάβες και επικίνδυνη καθίζηση η βόρεια πλευρά της. Τραυματίστηκαν μοναχοί και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη μονή Κωνσταμονίτου.
Συνολικά καταστράφηκαν 4.106 σπίτια και 3.218 έπαθαν μεγάλες ζημιές, 161 άτομα σκοτώθηκαν και 669 τραυματίστηκαν.