ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες: Πως θα γιορτάσουμε φέτος τα καρναβάλια

Στο τραπέζι της Επιτροπής των ειδικών μπαίνει αυτή την εβδομάδα το καρναβάλι και οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες 2022. Το Τριώδιο ανοίγει στις 13 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 7 Μαρτίου που πέφτει η Καθαρά Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί πολλές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που όμως είναι σε αναμονή για τις αποφάσεις.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις καρναβαλιστών, όμως ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη.

Νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην Τσικνοπέμπτη (24 Φεβρουαρίου) προβλέποντας ότι «θα φορέσουμε τις ωραιότερες στολές με τις ομορφότερες μάσκες», όμως στο τραπέζι «δεν θα μαζευτούμε 30 άτομα, ξέρετε και τα καταλαβαίνετε, μην τα ρωτάτε».

Έντονη ανησυχία υπάρχει πάντως στην Πάτρα, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής που θα επιχειρήσει να εξετάσει τα ζητήματα συνωστισμού, συγκεντρώσεων και διασκέδασης που θα προκύψουν ειδικά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Από την πλευρά του, πριν από μερικές μέρες, ο καθηγητής, Γιώργος Παυλάκης, έκανε λόγο για «μακάβριο αστείο», αναφερόμενος στα αισιόδοξα σενάρια ότι θα τελειώσει η πανδημία στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, έκρουσε «καμπανάκι» για νέο κύμα αύξησης κρουσμάτων μέσα στο Πάσχα. «Η αισιοδοξία για τις Απόκριες και το Πάσχα δεν πηγάζει από πουθενά, είναι μακάβριο αστείο να μιλάμε για τέλος της πανδημίας τον Φεβρουάριο» υπογράμμιζε ο κ. Παυλάκης.

Πηγή: ieidiseis.gr