ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπρας – Οριστικό: Υποψήφιος και στις Σέρρες

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο Kontra Channel ρωτήθηκε γιατί επέλεξε (να είναι υποψήφιος) σε Σέρρες, ‘Α Πειραιά και Δωδεκάνησα.

Γνωστοποιώντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του σε αυτές τις τρεις περιφέρεις είπε ότι «ο κάθε επικεφαλής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρεις περιφέρειες». Επισήμανε ότι η αιτιολόγηση για τα Δωδεκάνησα έγινε κατά την παρουσία του στην Κω. Τόνισε ότι κατεβαίνει στα Δωεδκάνησα για να τιμήσει τον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σαντορινιό, «για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί γι’ αυτόν», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πολύ σημαντικού πολιτικού για τον τόπο του και όχι μόνο, που έδωσε μάχες και είχε όραμα.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι άλλες δυο επιλογές έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα. Σχολίασε σχετικά με τις Σέρρες ότι είναι σαφής ο συμβολισμός: «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κάστρα στην πολιτική. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά εκπροσώπων του κόμματος που παραδοσιακά στηρίζουν, να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».